Indústria: Agriculture, Consumer Products (food)
Categoria: SAP HANA

Vreugdenhil Dairy Foods

Waarom NTT DATA Business Solutions:

 • Samenwerken met een betrouwbare SAP- en digitale transformatie-kenner
 • De aanwezigheid van branchespecifieke kennis
 • Een team dat het project met een 24/7-mentaliteit uitrolt
 • Ruimte voor een gefaseerde aanpak die past bij Vreugdenhil’s specifieke vraag

Rust, transparantie en regelmaat. Dat is waar onze processen om vragen. Met de voorspelbaarheid die SAP S/4HANA biedt, versterken we onze supply chain. Dankzij NTT DATA Business Solutions plukken we daar straks de vruchten van.

Albert de Groot, CEO, Vreugdenhil

Medewerkers: 477
Omzet: € 786.000.000 in boekjaar 2019

Iedere dag genieten wereldwijd miljoenen mensen van zuivel en zuivelingrediënten van Vreugdenhil Dairy Foods. De hoogwaardige en voedingsrijke melkpoeders worden gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding, voor heerlijke melk in een glas, of als ingrediënt in de levensmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld voor de beste chocola, ijs, koek en culinaire toepassingen. They bring you the best of milk!

Challenges and Benefits

Uitdagingen

 • Een complexe supply chain die geen ruimte biedt voor verstoringen
 • Klanten wereldwijd die rekenen op leveringsgarantie
 • Zeer uitdagende projectomstandigheden (zoals de coronacrisis en de seizoenspiek van de melkproductie)

Voordelen

 • SAP S/4HANA biedt een single source of truth
 • Meer efficiëntie en de mogelijkheid om een betere service te bieden aan klanten wereldwijd
 • Een groot deel van de voedingsmiddelenindustrie gebruikt SAP, waardoor samenwerking eenvoudiger wordt

Oplossingen

 • SAP S/4HANA voor een gestandaardiseerde werkwijze
 • Een gesloten systeem dat fouten voorkomt en efficiëntie vergroot
 • Een gefaseerde livegang van één productiefaciliteit per drie tot vier weken met tussentijdse evaluatie en feedback
 
Vreugdenhil Dairy Foods: Een efficiëntie supply chain met SAP S/4HANA

Efficiëntie, transparantie en een volledig geïntegreerd systeem. Dat is wat Vreugdenhil Dairy Foods wilde én van ons kreeg met de implementatie van SAP S/4HANA. Hier lees je hoe wij een gefaseerde go-live realiseerden in een fabriek die 24/7 operabel is en waar downtime een absolute no-go was.

Lees het volledige verhaal

Van gras tot glas

Vreugdenhil produceert en distribueert melkpoeders; voor kindervoeding, voor melk in een glas of als ingrediënt in de levensmiddelenindustrie. De belangrijkste grondstof voor de productie is de verse melk die dagelijks geleverd wordt door ruim 800 Nederlandse melkveehouders. Deze melk wordt op de drie productielocaties verwerkt en wordt vervolgens verspreid op de binnenlandse markt én in zo’n 130 landen wereldwijd. Een supply chain als die van Vreugdenhil vraagt om efficiënte, transparante en volledige geïntegreerde systemen om de processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Bringing you the best of milk, dankzij de slimme keuze voor SAP S/4HANA.

Weg met silo’s, tijd voor een SSoT

Voorheen werd het gehele proces (‘van gras tot glas’) beheerd vanuit een verouderd ERP-systeem. Businessprocessen waren te weinig geïntegreerd en niet transparant genoeg; afdelingen functioneerden als eilanden en waren niet op elkaar afgestemd. De oplossing? Als platform biedt SAP S/4HANA een single source of truth en een transparante manier van werken op basis van standaard processen. Bovendien werkt een groot deel van de voedselindustrie met SAP-oplossingen, wat samenwerkingen vereenvoudigt. De keuze voor SAP S/4HANA was dan ook een logische voor Vreugdenhil.

Nu al resultaat dankzij gestandaardiseerde werkwijzen

Ee implementatie levert nu al resultaat op voor Vreugdenhil. Medewerkers maken minder fouten, de transparantie neemt toe en rapportages zijn binnen een oogwenk beschikbaar, wat de organisatie veel efficiënter en beter schaalbaar maakt. SAP S/4HANA zorgt voor Vreugdenhil voor een gestandaardiseerde werkwijze voor alle afdelingen en schakels binnen de gehele supply chain.

Similar posts

Sobre NTT DATA Business Solutions

25
países
30
anos de experiência
6000
clientes em todo o mundo