Indústria: Industrial Machinery and Components
Categoria: Sales & Marketing

LOGSTOR

Opgaven er meget kompleks, når antallet af lokationer vokser. it master data simplified giver den gennemsigtighed, som vi efterlyser.

Arne Due Byriel, it-direktør, LOGSTOR

  • Industri: Industrial Maschines & Components
  • Produkter: Rør
  • Virksomhedsstørrelse: ca. 1250 medarbejdere
  • Lokation: Løgstør, Danmark
  • Datterselskaber: I 13 lande, samt produktion i 10 lande globalt

 

 

LOGSTOR er verdens førende leverandør af præ-isolerede rør til energi-effektiv transport af gas og væske til opvarmning, afkøling, fødevareindustri, procesindustri og til andre industrielle formål. LOGSTOR opfandt det præ- isolerede rørsystem og har indtil nu leveret mere end 160.000 km. LOGSTORs produkter bidrager til at reducere CO2-udledningen og skabe større energi-effektivitet. LOGSTOR har 1250 medarbejdere og datterselskaber i Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Holland, Frankrig, Italien, Østrig, Schweiz, Litauen, Rusland, Rumænien og Kina. Produktionen sker på 10 fabrikker i Europa, Kina, Korea og Mellemøsten. 30 agenter og 14 salgsselskaber bidrager til opbygningen af en kundebase, som nu fordeler sig på 50 lande. Hovedkontoret ligger i Løgstør i Danmark.

Challenges and Benefits

Udfordring

  • 90.000 materialanumre, 2.500 lagerførte produkter, produktion på 12 fabrikker og tilstedeværelse i 20 lande gør strømlining og vedligeholdelse af stamdata yderst kompleks.

Løsning

  • it stam data simplified giver transparens og sikrer central styring af stamdata i SAP

 

Om projektet

Præ-isolerede rør mindsker energitab, når man ønsker at transportere noget flydende, som er koldt eller varmt. Uanset om det handler om mælk, vand, energi, kulde, kemikalier, gas eller noget helt andet. Voksende CO2-bevidsthed driver et verdensmarked, hvor LOGSTOR – med rødder i danske Løgstør – er størst på det globale marked. LOGSTOR producerer nu sine rør på 12 fabrikker og selskabet er repræsenteret i 20 lande og har kunder i 50 lande. Ekspansionen siden 2005 er sket gennem fusioner, opkøb og joint ventures, og ofte har overtagelsen af nye faciliteter været ensbetydende med overførsel af data fra et andet ERP-system og en udrulning af SAP i det pågældende land. LOGSTORs samarbejdspartner på SAP-området er NTT DATA Business Solutions, og derfor var det også naturligt at forbedre Logstors stamdata-styring med løsningen it master data simplified, som er udviklet af NTT DATA Business Solutions.

”Vores hovedrationale bag investeringen i it master data simplified var at samle og strømline vedligeholdelsen af stamdata på 20 lokationer fra ét sted. Vi sikrer en ensartet og solid proces, og vi undgår at ansætte stamdata-personale på de enkelte lokationer. Alene den løftede datakvalitet giver et godt løft i produktiviteten, fordi vi undgår tilbageløb i processen og det spild, som fejl fører med sig”, siger koncern it-chef Arne Due Byriel fra LOGSTOR.

Effektivitet og datakvalitet

LOGSTOR har 90.000 materialenumre. Derfor er det mere overskueligt at oprette og vedligeholde disse stamdata ét sted. LOGSTOR er lagerførende på 2.500 produkter, fordi koncernen sælger rørsystemer, som indeholder rør, bøjninger, t-fittings, ventiler, muffer osv. Antallet af varianter bliver meget stort, når der tages højde for kapperørstyper, medierørstyper, isoleringstykkelser, rørdimensioner, alarmsystemer osv. Varianterne bruges til at skræddersy løsninger til kunders specifikke behov.

”Vores effektivitet står og falder med datadisciplin. Når vi opretter og ændrer, skal alle data være med i første forsøg. Produkter og materialer er jo beskrevet i mange dimensioner, og vi skal have vægt, volumen, salgsdata, kvalitetsdata og meget mere med fra starten”, siger koncern it-chefen.

Størstedelen af alle stamdata i LOGSTOR over hele verden vedligeholdes nu i koncernens hovedkontor i Danmark. En stamdata-gruppe med to-tre medarbejdere har en helpdeskfunktion over for kolleger på andre lokationer og står selv for størstedelen af ændringen og vedligeholdelsen af stamdata. Den særlige løsning til at styre stamdata-processen rummer et standardiseret workflow, og den tillader Logstor at benytte sin egen forretningsmæssige terminologi i stedet for SAP-systemets terminologi. Mængden af ændringer er stor og voksende i takt med LOGSTORs vækst: Nye materialer, nye produkter, nye behov, nye fabrikker og andre ændringer trækker en lang ”hale” af stamdata-ændringer i SAP efter sig.

Workflow giver fordele

”Alternativet til denne centrale løsning er, at mange flere skal oprette stamdata. Nu sender vi i stedet data ud til godkendelse. Det oplever organisationen selvfølgelig som en stor lettelse, fordi det er langt nemmere at godkende en oprettelse end at foretage den selv fra bunden. Vi sikrer samtidig, at alle data er med i første omgang”, siger Arne Due Byriel. ”Opgaven er meget kompleks, når antallet af lokationer vokser. it master data simplified giver den gennemsigtighed, som vi efterlyser. Centralt kan vi foretage de lokale ændringer i stamdata, og det lægger en vigtig dæmper på alle de ressourcer, der kan suges ind i denne opgave. Opgaven er jo ret triviel samtidig med at den er livsvigtig for effektiviteten. Derfor skal vi bevæge os tæt på nul fejl uden at betale for meget”, siger it-direktøren.

LOGSTOR er nu i en situation, hvor indkøbsafdelingen kan oprette materialer baseret på de rigtige stamdata med et minimum af indtastninger. Virksomheden kan også foretage ”masseoprettelse” af nye produktfamilier og varianter på flere lokationer. LOGSTOR håndterer felter i SAP som globale felter frem for lokale felter, hvis værdier og regler for data er ensartede.

Reference overbeviste

Vedligehold af stamdata er en stor opgave, og master data teamet har organisatorisk levet en omskiftelig tilværelse. Funktionen er på sæt og vis både en planlægningsfunktion, udviklingsfunktion og produktionsfunktion. Den centrale masterdatagruppe består af ansatte fra både Danmark og Polen, og de arbejder sammen om masterdata til hele koncernen. Teamet er placeret i koncernens logistikafdeling. Væksten og den medfølgende kompleksitet hos LOGSTOR nødvendiggjorde et værktøj, som beskriver regler for stamdata i tabeller, så data efterfølgende ligger i det korrekte organisatoriske niveau. Det samlede overblik sikrer transparens, så det ikke kun er få personer, der kan oprette materialer.

LOGSTOR hørte første gang om it master data simplified gennem produktionsvirksomheden Nilfisk Advance, som var bruger af løsningen før LOGSTOR.

”Vi besøgte Nilfisk, hvor løsningen var i drift. Nilfisk ligner os i størrelse og international tilstedeværelse. Derefter kom der pres på fra mine medarbejdere for at få tilsvarende funktioner. I forhold til andre muligheder er it master data simplified licensmæssigt til at betale, og den egner sig godt til en forholdsvis lille it-organisation som vores. Vi har mange selskaber, og it master data simplified er et godt produkt til at give transparens og sikre central styring af stamdata i SAP”, siger Arne Due Byriel.

Menneskeøjne på data

“Vi er tilfredse med produktet. Implementeringen har forløbet tilfredsstillende, og de sidste tilretninger trak mest ud, fordi vi selv fik travlt med at implementere SAP i vores lokation i Dubai”, siger Arne Due Byriel, men han understreger samtidig, at man skal have menneskeøjne med ind over stamdata.

”Vi automatiserer, hvor det kan lade sig gøre, men det er vigtigt hele tiden at have et menneskeligt reality check på virksomhedens stamdata”, siger han.

Blandt LOGSTORs 1250 medarbejdere er 700 it-brugere, der serviceres af den centrale it-funktion med samlet set 8 medarbejdere. Heraf arbejder to til tre med driften af koncernens SAP-system og fem personer er modulansvarlige for dele af SAP, og de er placeret ude i forretningen.

LOGSTOR trækker desuden på konsulenter fra NTT DATA Business Solutions, når egne ressourcer ikke slår til. I benchmark ligger LOGSTOR i den absolut pæne ende af feltet med hensyn til at drive en global SAP-installation med et lavt ressourceforbrug. LOGSTOR er ejet af en kapitalfond, som lægger vægt på en effektiv og ”smal” it-organisation. Det vurderes også, at samlingen på en fælles SAPplatform vil være et aktiv i forbindelse med en salgsproces i fremtiden.

 

Similar posts

Sobre NTT DATA Business Solutions

25
países
30
anos de experiência
6000
clientes em todo o mundo