NTT DATA Business Solutions AG zveřejnila průběžná čísla za obchodní rok 2012

NTT DATA Business Solutions AG uzavřela obchodní rok 2012 po obratové stránce dobrým čtvrtým kvartálem. Podle předběžných čísel stoupl obrat v předešlém obchodním roce o 18,9%, z 342,4 mil. EUR v roce 2011 na 407,1 Mio. Euro. Tímto se NTT DATA Business Solutions umístila mezi společnosti s obratem 400-420 mil. EUR. Ve čtvrtém kvartále 2012 generovala NTT DATA Business Solutions revenue o 11,8% na 114,6 mil. EUR ( předešlý rok: 102,5 mil. EUR). Závazky vzrostly o 21,7% k 31.12. 2012 na 286,6 mil. EUR z 235,5 mil. EUR z konce roku 2011.

EBIT činí pro obchodní rok 2012 19,2 mil. EUR. V porovnání s rokem 2011, kde činil 20,4 mil. EUR jde o pokles ve výši 5,5%. EBIT v byl roce 2012 zatížen jednorázovými, mimořádnými efekty ve výši 2,4, mil. EUR, k tomuto také přispěly
náklady a investice do nových odvětvových řešení. Pro rok 2012 činila marže EBITu 4,7% (předchozí rok: 6,0%). Ve čtvrtém kvartále činil EBIT 6,6 mil. EUR (předešlý rok: 9,2 mil. EUR), marže EBITu tímto celkově dosáhla 5,8% ( předešlý rok: 9,0%)

Představenstvo očekává další růst zisku ve fiskálním roce 2013. NTT DATA Business Solutions předpovídá celkový příjem mezi 450-470 miliony Eur a nadprůměrný růst zisku v roce 2013.

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.