Industry: Healthcare and Life Science, Pharma
Category: Enterprise Resource Planning (ERP)

Bilthoven Biologicals

Waarom itelligence:
 • Expertise farma-bedrijfsprocessen en SAP
 • SAP-gevalideerde template
 • Hands-on benadering
 • Betrokkenheid en commitment
 • Dedicated team, locale ondersteuning
image
We konden bij itelligence vertrouwen op een dedicated team dat snapt waar het mee bezig is. Dat is heel belangrijk.

Ad Röling, CFO van Bilthoven Biologicals

Medewerkers: 500

Omzet: € 90 miljoen per jaar

Bilthoven Biologicals (BBio) is wereldwijd bekend vanwege zijn poliovaccins. Het bedrijf ontstond na de privatisering van de productie van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI). In 2012 nam ‘s werelds grootste vaccinproducent deze activiteiten over. Daardoor ontstond een krachtige combinatie van kennis, netwerk en faciliteiten, die BBio inzet om zijn ambitie te realiseren: polio de wereld uit helpen.

Challenges and Benefits

Uitdagingen

 • Omslag van overheidsorganisatie naar commercieel bedrijf
 • Complex, gereguleerd productieproces
 • Verouderde en niet-geïntegreerde systemen
 • Supply chain onvoldoende onder controle
 • Vergroting van betrouwbaarheid en voorspelbaarheid

Voordelen

 • Integrale ondersteuning van het productieproces
 • Proccessen aantoonbaar onder controle
 • Verbeterd inzich, snelheid, efficiency en schaalbaarheid
 • Voorbereid op verdere groei van de organisatie

Oplossingen

 • SAP ERP
 • itelligence it.lifesciences for pharmaceuticals template
 • Management Execution System
 • Gevalideerde implementatie
 
image
Biologicals vertrouwt op SAP in de wereldwijde strijd tegen polio

Bilthoven Biologicals wilde haar logistieke keten optimaliseren en nog transparanter maken. In slechts zes maanden implementeerden en valideerden we onder meer SAP ERP en onze pharmaceutical template.

Lees het hele verhaal 

Bilthoven Biologicals vertrouwt op SAP in de wereldwijde strijd tegen polio

BBio maakte gebruik van een verouderd SAP-system in combinatie met diverse andere niet-geïntegreerde systemen. Röling: “Als farmaceutisch bedrijf moeten we voldoen aan strenge wet- en regelgeving, bovendien is het productieproces van vaccins zeer complex. Wij moesten een systeem hebben dat onze processen optimaal ondersteunt en waarmee afdelingen zo veel mogelijk geïntegreerd kunnen samenwerken. Ons uiteindelijke doel was de integrale supply chain onder controle te krijgen.”

Er is daarom gekozen voor SAP ERP met de itelligence it.lifesciences for pharmaceuticals template, die is gebaseerd op branchespecifieke best practices en op meer dan 25 jaar ervaring in de industrie. Parallel daaraan is een Management Execution System geïmplementeerd en een integratie met het kwaliteitssysteem ontwikkeld. Röling: “itelligence heft tevens de tests en documenten verzorgd om een gevalideerd SAP-systeem te krijgen, wat noodzakelijk is in verband met audits.”

6 maanden tot Go-Live

Uiteindelijk hadden BBio en itelligence slechts zes maanden de tijd om live te gaan. Röling: “Die deadline hebben we dankzij itelligence gehaald, zonder dat we één enkele productiebatch zijn kwijtgeraakt. De mensen van itelligence hebben hier gewerkt alsof het hun eigen bedrijf was. itelligence kent onze bedrijfsprocessen en kent SAP als zijn broekzak. Dat is een perfecte combinatie.”

Klaar voor de toekomst

De SAP-omgeving van BBio is nu al klaar voor de toekomstige groei en het behalen van haar uiteindelijke doelstelling: het uit de wereld helpen van polio. 

Meer informatie over oplossingen voor Life Sciences

Similar posts

Saxion Hogescholen

"Student lifecycle management in één systeem, live inzicht, toegankelijk voor anderstalige studenten, dat biedt it.education." Hans Oeloff, Directeur Servicecentrum Informatie, Saxion Hogescholen

The People Group

Een single source of truth met kraakhelder real-time inzicht en een verbeterde cashflowpositie. Allemaal dankzij een enkele krachtige SaaS-oplossing die de strategie van The People Group ondersteunt.

VU University Amsterdam

"SAP Student Lifecycle Management is a state-of-the-art solution. It is fully integrated. And we believe it's future-proof." Anne Kaldewaij, Program Director for the New Student Information Systems, VU University Amsterdam

About NTT DATA Business Solutions

25
Countries
30
Years of Experience
6000
Customers Worldwide
itelligence is now NTT DATA Business Solutions
We will be even stronger for our clients, partners and employees.
Check out our new website
Contact Us

Have questions? Please contact us.