Industry: Manufacturing, Trade, Wholesale and Distribution
Category: Cloud, SAP S/4HANA, SAP S/4HANA Cloud

Eén way-of-working en eenduidig datamanagement voor alle vestigingen

In dit verhaal lees je hoe RIHO realtime inzicht heeft in de totale internationale operatie.

Download het volledige verhaal
image

Waarom koos RIHO voor ons als partner?

 • De voorgestelde aanpak kwam overeen met hoe RIHO de implementatie graag aan wilde vliegen: met zowel consultants als key-users die samen een team effort leverden. Daarin was er veel oog voor de leercurve van de eigen mensen van RIHO. Die moesten immers het systeem eigen maken.
 • Op de locaties in Oost-Europa draaide SAP en deed RIHO al ervaring op met onze Tsjechische collega’s van NTT DATA Business Solutions en dat beviel goed.
 • We hebben ervaring met vergelijkbare projecten in de manufacturing-industrie.
We hebben nu direct inzicht in zaken waar we eerst blind voor waren.

Guy Claesen, CEO, RIHO International

Industrie: Manufacturing
Producten: Badkamermeubels, douches en baden
Locaties: Nederland, België, Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije
Medewerkers: 170 medewerkers over de verschillende locaties
Website: www.riho.com

Uitdagingen en voordelen

Tegen welke uitdagingen liep RIHO aan?

 • De verschillende systemen van de internationale vestigingen waren niet met elkaar geïntegreerd. RIHO wilde graag één systeem om meer efficiëntie, kostenbesparing en betere kwaliteit te bereiken. En daarmee ook: betere service aan klanten.
 • De verschillende locaties werkten met eigen masterdata en eigen processen. Om inzicht te krijgen moesten data vanuit verschillende punten verzameld en geconsolideerd worden. Dat vergrootte de kans op fouten. RIHO wilde daarom graag naar een uniforme manier van werken en een single source of truth toe.
 • Door het versnipperde applicatielandschap was er geen direct inzicht in de totale supply chain en in de dagelijkse processen zoals productie, voorraad, verkoop en meer.

Welke oplossingen hebben we geïmplementeerd?

 • SAP S/4HANA public cloud.
 • Diverse Label Apps via een integratie met Nicelabel en applicaties gebouwd op het SAP Business Technology Platform: Customer Label, Sales Kit Label, Shipping Label, Product Label.
 • Confirm Production Operation App – waarvan de applicaties eveneens op SAP BTP zijn gemaakt.
 • Integratie met it.cloudscan, een mobiele scanoplossing voor groothandels.
 • Product masterdata app voor filteropties karakteristieken die via een Mendix-API is geïntegreerd met SAP S/4HANA.

Wat gaat er nu beter voor RIHO?

 • Alle locaties werken volgens dezelfde processen via één geïntegreerd systeem. RIHO beschikt zo over een single source of truth van alle entiteiten, waarmee in realtime data kunnen worden geanalyseerd van alle productie- en warehouselocaties. Daardoor kan het bedrijf de juiste beslissingen maken op momenten dat het ertoe doet.
 • Doordat elke locatie op dezelfde manier werkt, worden processen efficiënter uitgevoerd en is de kwaliteit van onder meer de productie, voorraadbeheer en dienstverlening beter geworden en blijft deze consistent.
 • RIHO’s datamanagement kent nu een uniforme aanpak. Dat betekent dat alle productdata, pricing en productnamen (ook in verschillende talen), en meer, op één plek worden bijgehouden en benaderd kunnen worden. Dat scheelt tijd en verkleint de kans op fouten.
 • Doordat data in real time opgevraagd, geanalyseerd en op een eenduidige manier gerapporteerd kunnen worden, is de foutenlast verminderd, kunnen productieplanningen sneller en beter opgevolgd worden en kan RIHO proactief signaleren en ingrijpen.
 • RIHO bespaart aanzienlijk op IT-kosten doordat het bedrijf gebruik maakt van een cloudoplossing. Onderhoud aan het systeem is daardoor eenvoudiger en het wordt automatisch voorzien van de nieuwste updates.
image

1 single source of truth

Wanneer je klant in de eerste weken al direct voordelen van je software-oplossing ziet in de dagelijkse operatie, dan weet je dat je samen voor het juiste systeem hebt gekozen! Dat geldt zeker voor RIHO International, waar in mei 2022 de public cloud-editie van SAP S/4HANA live ging. Het voormalige systeem van deze ontwerper en producent van hoogwaardige badkamers, sanitair en badkamermeubels liep tegen de grenzen van zijn kunnen aan. De voorwaarden voor de nieuwe software? Direct inzicht in cijfers, in productdata en in supply chainprocessen van de dagelijkse operatie. En, een uniforme manier van werken voor alle locaties en eenduidige – maar vooral snel op te vragen – rapportage. Check, check, en dubbelcheck: want dit is precies wat we samen met RIHO implementeerden.

image
Customer Reference
RIHO International, Tilburg, Nederland

Direct inzicht in cijfers, in productdata en in de supply chain. Met één systeem voor 6 internationale locaties werkt RIHO International nu overal op dezelfde manier. In dit verhaal lees je hoe de keuze voor SAP S/4HANA Public Cloud ervoor zorgt dat RIHO International altijd bovenop de business zit.

Lees het hele verhaal
How we gave RIHO International control over production, stock, logistics, and finance
Watch on How we gave RIHO International control over production, stock, logistics, and finance

Liever een video bekijken?

🌍 7 internationale locaties
👥 170 medewerkers
✔️ 1 integraal systeem
✔️ 1 standaard manier van werken
✔️ 1 single source of truth

Dat implementeerden we samen met RIHO om zo meer grip te krijgen op productie, voorraad, IT-kosten en meer. In deze video praten we je in 3 minuten bij.

Meer klantverhalen

image
RIHO International

Direct insight into figures, product data and the supply chain. In this story you can read how choosing SAP S/4HANA Public Cloud ensures that RIHO International is always on top of the business.

image
Tieman Trading

Tieman Trading stroomlijnt bedrijfsprocessen en datamanagement met SAP Business ByDesign. De gestandaardiseerde werkwijze geeft hen gemoedsrust en een overzicht van hun data.

image
Hans Boodt Mannequins

An increasing information demand, internationalization, and complicated business processes. Challenges like these require a system that is scalable, provides automated invoicing, and offers better and quicker reports. Read more about how we made this happen with SAP Business ByDesign for Hans Boodt.

image
Hans Boodt Mannequins

Een systeem dat internationale communicatiestromen verwerkt en inzicht biedt in zowel productie- als transportplanning. Dat leverden we op aan Hans Boodt Mannequins met SAP Business ByDesign. Hier lees je hoe dat succesvol uitpakte.

image
BIP Holland

We transformed a local ERP system into a single solution that consolidates the data of all their international branches. Read how we helped BIP in their digital transformation.

image
BIP Holland

Dynamische organisatie BIP werkt nu gestandaardiseerd in SAP Business ByDesign. De organisatie is blij dat ze nu beschikken over een totaaloplossing die toekomstbestendig is.

image
Tieman Trading

Tieman Trading B.V. is a Dutch wholesaler of electric cables and construction supplies for retailers and additionally offers services for repairs and spare parts.

About NTT DATA Business Solutions

29
countries
30
years of experience
6000
customers worldwide
Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.