NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | October 20, 2023 | 3 min.

Waarom organisaties in de Food & Agri met SAP S/4HANA Cloud, public edition de weg omhoog kunnen inslaan

Benieuwd hoe SAP S4/HANA Cloud, public edition jouw organisatie in de Food & Agri kan helpen om bovenstaande voordelen te realiseren? Lees ons blog en ontdek de mogelijkheden van digitalisatie voor jouw bedrijf. 

image
Ensure you adhere to food safety standards by getting assistance from itelligence.

De voedsel- en landbouwsector is razendsnel aan het veranderen. De groeiende wereldbevolking, stijgende prijzen van grondstoffen, klimaatverandering, veranderende consumentenvoorkeuren en de behoefte aan duurzaamheid hebben geleid tot een steeds complexere en veeleisendere sector. Daar moet je als organisatie in mee. 

Over het belang van de voedsel- en landbouwsector bestaat geen discussie. De sector is van vitaal belang om de almaar groeiende wereldbevolking van voldoende voedsel te voorzien. Maar tegelijkertijd worden de uitdagingen voor ondernemers steeds groter.  

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten bedrijven in de Food & Agri de operationele efficiëntie verbeteren, de traceability en supply chain optimaliseren en zich aanpassen aan een snel veranderende markt. Een oplossing die veel bedrijven overwegen, is de overstap naar SAP S/4HANA Cloud, een geavanceerd bedrijfsmanagementsysteem. 

Belangrijke voordelen van SAP S/4HANA Cloud, public edition voor bedrijven in de Food & Agri:

Met SAP S/4HANA Cloud, public edition beschik je over een compleet en modulair cloud ERP, dat wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en analytics. We noemen zeven belangrijke voordelen van SAP S/4HANA Cloud, public edition voor deze branche. 

  • Geavanceerd supply chain-beheer

Optimale traceability en inzichtelijk supply chain-beheer is cruciaal om te voldoen aan de vraag en verspilling te reduceren. SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt geavanceerde functionaliteiten zoals demand forecasting, track and trace, voorraadbeheer, productieplanning en logistiek beheer. Hierdoor kunnen bedrijven hun supply chain optimaliseren, de productiecapaciteit afstemmen op de vraag en de leverbetrouwbaarheid verbeteren. 

  • Duurzaamheidsbeheer

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de Food & Agri. SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt functionaliteiten voor duurzaamheidsbeheer, waarmee je milieuprestaties kunt meten, rapporteren en verbeteren. Het systeem ondersteunt traceerbaarheid van producten, maakt gebruik van geavanceerde analysetools voor het identificeren van duurzaamheidskansen en -risico’s, en helpt bij het naleven van regelgeving en certificeringen. 

  • Stroomlijn je processen

SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt geïntegreerde end-to-end processen en real-time inzichten. Dit stelt bedrijven in de Food & Agri in staat om hun operationele efficiëntie te verbeteren door processen te stroomlijnen, workflows te automatiseren en de algehele productiviteit te verhogen. Dit resulteert in lagere kosten, verminderde fouten en snellere besluitvorming. 

  • Meer grip op kosten

Voor een traditionele IT-infrastructuur moet je behoorlijk wat investeren. Denk aan hardware, software, installatie en onderhoud. Vooral als jouw organisatie groeiende is – en je die IT-infrastructuur continu moet uitbreiden – kunnen die kosten al gauw oplopen. Met een cloudoplossing als SAP S/4HANA Cloud, public edition bespaar je op kosten voor hardware en onderhoud. Bovendien heb je meer grip op welke oplossingen en tools je aan- en uitzet.    

  • Verbeterde klantenservice

Klanttevredenheid is van vitaal belang in de voedsel- en landbouwsector. Met SAP S/4HANA Cloud, public edition kunnen bedrijven klantgerichte processen implementeren, zoals orderbeheer, klantenservice en klantrelatiebeheer. Dit stelt hen in staat om betere klantenservice te bieden, sneller te reageren op verzoeken en de klanttevredenheid te verhogen. 

  • Geavanceerde analysemogelijkheden

SAP S/4HANA Cloud, public edition gebruikt geavanceerde analysemogelijkheden zoals real-time rapportage, voorspellende analyses en gegevensvisualisatie. Hierdoor zijn bedrijven in de Food & Agri in staat om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten, trends te identificeren en de juiste beslissingen te nemen op basis van data in plaats van onderbuikgevoel. 

  • Verbeterde financiële controle

Meten is weten, ook op financieel gebied. Het beheer van je financiën is cruciaal. SAP S/4HANA Cloud biedt geavanceerde financiële functionaliteiten voor bedrijven in de voedsel- en landbouwsector zoals real-time financiële rapportage, kostenbeheer, budgettering en prognoses. Hierdoor kan je de financiële controle te verbeteren, nauwkeurige beslissingen te nemen en te voldoen aan regelgeving en boekhoudnormen.  

Wat brengt de toekomst voor Food & Agri?

Wil je meer weten over de toekomst van de Food & Agri en de uitdagingen die jouw bedrijf te wachten staan? Download ons whitepaper en ontdek hoe IT je kan helpen om de concurrentie voor te blijven.  

Download ons whitepaper

Meer blogs over SAP S/4HANA Cloud