NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | February 17, 2016

De weg effenen naar het digitale tijdperk (deel 2)

Het stimuleren van prestaties en flexibiliteit in IT met SAP S/4HANA

Het implementeren van SAP S/4HANA is een grote stap in de digitale transformatie voor iedere organisatie. Maar hoe kan het geïmplementeerd worden? En welke impact kan deze transformatie hebben op de IT afdelingen van jouw organisatie?

In het eerste deel van deze blogseries, zijn we dieper ingegaan op de voordelen voor het management. Deze keer zullen we meer inzicht bieden in de implementatie opties voor de next-generation business suite, en zullen we ook zien hoe het de IT van een organisatie kan transformeren.

Meegaan op de digitale reis – met minimale verstoringen
SAP S/4HANA weerlegt technologische barrières en helpt organisaties bij het managen van complexiteit in het digitale tijdperk. Maar waar begint deze reis? Er zijn vele opties voor organisaties, afhankelijk van de individuele uitgangspunten. Je kan er voor kiezen om een geheel nieuwe implementatie te doen, een systeem conversie of een landschap transformatie. Daarnaast zijn er drie verschillende uitrol opties: on-premises, cloud en hybrid.

Om organisaties te helpen op de weg naar succes, heeft SAP haar ACTIVATE methode ontwikkeld. Dit is een simpele, modulaire en beweeglijke aanpak voor de implementatie waarbij volledige support wordt geboden voor zowel de initiële uitrol als de continue business innovatie – welke uitrol er ook gekozen mag worden. Het omvat SAP best practices, begeleiding bij de configuratie en ook ready-to-run business processen geoptimaliseerd voor SAP S/4HANA. Dit helpt organisaties bij een snelle implementatie van de next-generation business suite met minimale verstoringen voor het bedrijf.

Je concurrentievoordeel behouden betekent sneller reageren op ontwikkelingen dan andere organisaties. SAP S/4HANA is gebaseerd op in-memory technologie, wat data in staat stelt om verwerkt te worden in near real time. Door de consolidatie van verschillende heterogene data bronnen, kan er één waarheidsbron gevormd worden dat gesimplificeerde analyses en rapporten mogelijk maakt. Ook kan dit de data afdruk van een organisatie met tot 90% verkleinen – waarbij organisaties worden geholpen bij het maximaliseren van de IT effectiviteit en kosten bespaard kunnen worden.

Meer tijd om nieuwe  zakelijke behoeften aan te pakken
Een grote uitdaging voor vele groeiende organisaties is het uitbreiden van de IT mogelijkheden. SAP S/4HANA pakt dit probleem aan door de optie te bieden om nieuwe licenties toe te voegen – daar waar nodig. Extra functionaliteiten en updates worden automatisch geïmplementeerd, zonder enige vorm van inspanning van de interne specialisten. IT afdelingen hebben ook niet langer de taak om systeem en data onderhoudstaken uit te voeren.

De simpliciteit van SAP S/4HANA en haar intuïtieve SAP Fiori user interface stelt werknemers in staat om door de gehele organisatie heen taken uit te voeren zonder de ondersteuning van IT personeel. Een self-service functionaliteit vermindert het aantal helpdesk tickets. Hierdoor komt er waardevolle tijd vrij voor de IT experts om nieuwe behoeftes van de organisatie aan te pakken, om ondersteuning te bieden bij belangrijke beslissingen, maar ook om bij te dragen aan de organisatie waar dat voorheen niet mogelijk was.

Een ander voordeel is het open SAP HANA Cloud Platform. Dit is een platform as-a-service voor SAP oplossingen, dat organisaties de flexibiliteit biedt om te kunnen presteren in het digitale tijdperk. Het stelt ondernemingen in staat om snel en gemakkelijk eigen applicaties en extensies te ontwikkelen om hun business te kunnen verbeteren. Ook kunnen er extra workflows en modules geïmplementeerd worden bovenop de bestaande SAP oplossingen.

Migratie tot SAP S/4HANA is een belangrijke strategische beslissing, waarbij NTT DATA Business Solutions ook uw organisatie kan helpen bij het kiezen van het juiste pad middels een Value Discovery Workshop met onze expert consultants. Om de transformatiereis te demonstreren naar de next-generation business suite, maar ook om de resultaten te kunnen tonen, is LaGarda ontwikkeld: een fictieve organisatie die onlangs de overstap gemaakt heeft naar S/4HANA. Ondanks dat dit een hypothetisch scenario betreft, demonstreert het daadwerkelijke migratiemogelijkheden en realistische uitkomsten.

Om meer te weten te komen over de business cases rondom SAP S/4HANA, kan het gloednieuwe Reth!nk magazine hier worden gedownload.