NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | February 10, 2016

De weg effenen naar het digitale tijdperk (deel 1)

image

Hoe B2B organisaties met SAP S/4HANA hun business kunnen transformeren en klaar maken voor de toekomst.

Iedereen praat over de uitdagingen en kansen van Big Data, Internet of Things en digitalisering. En, als een konijn uit een hoge hoed, presenteert SAP dé oplossing: SAP S/4HANA. Toch lijkt dit, bij veel mensen, nog diverse vraagtekens op te roepen: Wat zijn nu de tastbare voordelen voor mijn bedrijf? Hoeveel tijd en middelen zijn nodig voor een implementatie?

In deze korte serie van vijf artikelen nemen we een kijkje in de wereld van SAP S/4HANA. We kijken hoe S/4HANA uw organisatie kan helpen bij het inspelen op de kansen en uitdagingen van het digitale tijdperk, en vooral hoe dit kan leiden tot een competitief voordeel. In dit eerste deel kijken we vooral naar de managementvoordelen.

Hoe kunnen we de snel veranderende vraag bijbenen?
Het bedrijfsleven is wereldwijd drastisch aan het veranderen. De competitie is heftig en de digitalisering blijft versnelt toenemen. Van de eerste computers tot het Internet of Things en Big Data, organisaties moeten constant mee ontwikkelen en nieuwe innovaties omarmen om competitief te kunnen blijven. Waar deze ontwikkelingen enerzijds ontzettend veel kansen bieden, zorgen ze anderzijds ook voor enorme uitdagingen.

Maar niet alleen de technologie is veranderd. Organisaties moeten ook blijven reageren op de alsmaar veranderende marktvraag. Competitief blijven in wereldwijde markten betekent het sneller lanceren van nieuwe producten en het mogelijk maken van zeer efficiënte processen voor het verder individualiseren van de productie (Zoals “Lot = 1” productie). Dit is in toenemende mate ook van toepassing op B2B organisaties. Om dit te kunnen bewerkstelligen moeten bedrijven zich nog flexibeler kunnen aanpassen aan hun veranderende business modellen en processen door de gehele organisatie verder kunnen simplificeren. SAP S/4HANA biedt bedrijven het platform om deze uitdagingen te kunnen tackelen.

Eerst en vooral, biedt de nieuwe business suite van SAP bedrijven de mogelijkheid om een ‘single source of truth’ te creëren, één enkele bron van de waarheid. Hierdoor worden de dubbele en tegenstrijdige data geëlimineerd, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijker wordt voor werknemers en managers om snel toegang te krijgen tot de benodigde informatie. Daarnaast kan er altijd op vertrouwd worden dat de informatie betrouwbaar en up-to-date is. Dit vormt een belangrijk fundament voor het maken van beslissingen over de toekomst. Real-time simulaties en ‘what-if’-scenario’s laten eenvoudig zien welke beslissingen nu daadwerkelijk de moeite waard zijn, hoeveel middelen hiervoor benodigd zijn, en hoeveel winst dit uiteindelijk op zal gaan leveren.

Rethink to Succeed – de voordelen van real-time analyses
SAP S/4HANA levert een aanzienlijk concurrentie voordeel op. In iedere branche kunnen bedrijven nieuwe innovaties omarmen of hun business model opnieuw vormgeven, waardoor ze zichzelf constant kunnen blijven onderscheiden van de concurrentie. Zo kunnen real-time rapporten bijvoorbeeld duidelijk maken dat de reactietijden van diensten veel te lang zijn. Door dit inzicht zou het management direct kunnen reageren door het business model of business proces aan te passen en op die manier dit soort problemen in de toekomst voorkomen. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld feedback van klanten op social media kanalen direct te linken aan de R&D afdeling om zo inzicht te verkrijgen voor verdere verbeteringen van producten en diensten. En de productie zelf kan worden verhoogd met maar liefst 50%.

SAP S/4HANA is de motor achter het direct toevoegen van waarde aan alle onderdelen van uw organisatie. Het helpt bedrijven in te spelen op de constant veranderende omgeving op een manier die gemakkelijker is dan ooit te voren! Het stelt uw organisatie in staat om eerder dan de concurrentie op belangrijke ontwikkelingen te reageren en zo een van de voordelen van de digitalisering te kunnen benutten. Het overstijgen van de verwachtingen van klanten, het winstgevend meebewegen met de veranderende omgeving – ongeacht hoe complex of specifiek de marktvraag ook mag zijn.

NTT DATA Business Solutions werkt op duizenden projecten samen met bedrijven zoals die van u. Met onze kennis en ervaring, hopen we ook u te kunnen begeleiden bij uw specifieke uitdagingen. Dit is waarom wij gebruik hebben gemaakt van waargebeurde scenario’s en KPI’s, van verschillende projecten om het verhaal rondom LaGarda te creëren – een fictief bedrijf dat de strategische keuze heeft gemaakt om SAP S/4HANA te implementeren. Deze case is representatief voor diverse uitdagingen die typisch zijn voor de digitale transformatie, en laat zien hoe ook uw bedrijf deze uitdagingen zou kunnen overwinnen.

Wilt u meer weten over deze business cases voor SAP S/4HANA, download dan hier het Reth!nk magazine waarin het verhaal van LaGarda uitgebreid wordt beschreven.

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.