NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | desember 13, 2022

NTT DATA Business Solutions leverer sitt beste resultat noensinne

 

Oslo, 13. desember 2022 — SAP-spesialisten NTT DATA Business Solutions rapporterer sitt beste norske årsresultat noensinne. Selskapet endret i fjor regnskapsår, derfor er ikke resultatet sammenlignbart år over år, men det er en tosifret vekst.

Morten Arnesen

NTT DATA Business Solutions’ omsetning i Norge var på 250.7 millioner kroner. Selskapet inngår i konsernet NTT DATA som er verdens åttende største it-selskap innen kategorien service providers ifølge analyseselskapet Gartner (2021). Det norske datterselskapet hadde ved utgangen av året 74 ansatte.

– Jeg er fornøyd med at vi leverer sterke resultater innenfor alle forretningsområder, både på implementering og rådgivning på SAP, men også innen salg av egne produkter, tjenester og løsninger, sier daglig leder Morten Arnesen.

– Vi har en trygghet i bunn av vår forretningsmodell med langsiktige kontrakter som inkluderer software og forvaltning av løsninger.

Nødvendige investeringer tross nedgangstider

– Vi ser at flere bedrifter er forsiktigere med sine it-investeringer. Men siden vi jobber med løsninger som gir bedrifter kontroll i hele sin verdikjede er dette ofte investeringer som må gjøres på tross av nedgangstider, forteller Arnesen.

– De bedriftene som kjører løsninger fra SAP har ofte en sterk finansiell markedsposisjon både lokalt og internasjonalt.

Velger lokale partnere på beredskap

– Den «positive» effekten av de globale utfordringene knyttet til økende inflasjon, høyere energipriser og den ustabile geopolitiske situasjonen gjør at mange velger lokale partnere. Beredskap og sikkerhet blir bare viktigere når eksterne faktorer kan endre rammebetingelser over natten. Det vil nok medføre helt andre krav til hvem man slipper innenfor «sikkerhetssonen» i bedriften, tror Arnesen som påpeker at selskapet har over 500 konsulenter i Norden og mener at de er godt posisjonert for økende oppdragsmengde.

Reduksjon i studieplasser og økt arbeidsgiveravgift

Arnesen mener at kundenes og hans største utfordring nå er å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft.
– Regjeringens planlagte reduksjon i studieplasser innen IKT, kombinert med en økning i arbeidsgiveravgiften, er ikke noe verken vi eller kundene kunne forutse, sier Arnesen som påpeker at NTT DATA Business Solutions er en kompetansebedrift hvor de fleste med erfaring tjener over 750 000 kroner i årslønn.

– Vi er hele tiden på utkikk etter dyktige mennesker og vi er posisjonert for videre vekst.