Industry: Industrial Machinery and Components
Category: Enterprise Resource Planning (ERP)

Satair A/S

Vi har fået den opmærksomhed vi ønskede. itelligence* har leveret det commitment, de lovede. Generelt lever de rigtig godt op til vores forventninger.

Claus Bugge Christiansen, It-direktør, SATAIR

Satair er en af verdens førende leverandører af dele til luftfartøjer og serviceløsninger til flyvedligeholdelse. Virksomheden optræder
som bindeled mellem producenter af dele til luftfartøjer og de virksomheder, der er afhængige af disse dele. Satair tilbyder en vifte af
konkurrencedygtige tjenester med det formål at reducere supply chain omkostninger. Satair tjener sine forretningspartnere globalt
gennem salg og opmagasinering flere steder i Europa, Nordamerika, Mellemøsten, Asien og Kina.

Industri: Industrial maschines and components
Produkter: Leverandør af flydele
Virksomhedsstørrelse: 360 medarbejdere
Omsætning: USD 403 Millioner
Lokation: Kastrup, Danmark
Datterselskaber: 4 steder på verdensplan

 

Challenges and Benefits

Udfordring

  • Vækststrategi gennem opkøb gjorde, at Satair stod med en række forskellige it-systemer, som ikke gav virksomheden den nødvendige synergi og effektivitet

Løsning – SAP

  • Ensartede og optimerede processer
  • Muliggjort global organisering på tværs af legale enheder
  • Bedre viden på mange niveauer
  • Skalerbarhed ved opkøb

 

Om projektet

Vækst er nu øverst på dagsordenen hos Satair, som reorganiserede organisationen i sammenhæng med en global ERP-implementering. Standardisering var hovedmotivet bag SAPinvesteringen.

Satair’s forretning består i at være en service- og løsningsorienteret partner, og Satair fungerer som mellemled mellem producenter og brugere af flyreservedele. Satair omsætter årligt for knap USD 400 mio, og fra hovedkontoret i København fokuserer selskabet på at vokse. SAP-løsningen, som Satair implementerede på lokationer i Asien, Europa og USA med hjælp fra NTT DATA Business Solutions, understøtter vækststrategien. Satair opnåede sin stærke markedsposition delvist gennem opkøb, og derfor stod selskabet tidligere med en række forskellige it-systemer, der ikke gav virksomheden fornøden synergi og effektivitet. Den problemstilling løste Satair med sin SAP-implementering i tre verdensdele i 2008 og 2009.

“SAP-implementeringen var en meget stor investering for Satair, men gennem forøget effektivitet har vi reduceret vores driftsomkostninger. Vi fik ny transparens, vi samlede funktioner og strømlinede processer. Tidligere var den globale organisering domineret af de legale strukturer, mens vi nu organiserer os alene efter funktioner. Samlet set klarer vi den samme omsætning med færre årsværk. Det vil sige, at vi har en forbedret omkostningsprocent. Vi taler om besparelser, der bla. er muliggjort gennem en fælles it-platform”, siger økonomidirektør Michael Højgaard.

Friske og fleksible

NTT DATA Business Solutions var implementeringspartner for Satair, og konsulenterne havde en betydelig rolle i forbindelse med Satair’s go-live med SAP i Storbritannien i 2008, i Frankrig i 2009 og efterfølgende Singapore, Atlanta og København i 2009. SAP-løsningen omfatter økonomi, indkøb, lager, logistik, planlægning og BI fra Business Objects. I dag anvender Satair NTT DATA Business Solutions som hosting-partner.

“Vi var glade for samarbejdet med folkene fra NTT DATA Business Solutions. De var unge og friske og meget omstillingsparate. De bød ind med en implementeringsmodel med en høj grad af fleksibilitet, og det passede godt til os”, forklarer Michael Højgaard.

Tillid til konsulenter

ERP-processen startede i 2006, hvor Satair traf en koncernbeslutning om at gå på én fælles it-platform med én fælles it-løsning. I screeningen af markedet gik Satair bevidst efter at finde et standardsystem med funktionalitet til at håndtere en række specifikke krav. Tilliden til de konsulenter, som skulle være med til at implementere systemet, blev udslagsgivende.

“Ud over at systemet skulle dække vores krav og specifikationer var det meget vigtigt at vælge en leverandør, man kunne stole på, og som havde medarbejdere med de nødvendige faglige kompetencer”, siger it-direktør Claus Bugge Christiansen. “Derfor var det en afgørende faktor i vores valg af løsning, at SAP stillede med konsulenthuset NTT DATA Business Solutions som implementeringspartner. Vi så dem som velegnet til at løse opgaven”.

Satair forbedrer nu sine forretningsprocesser for at skabe grundlag for vækst. Bedre integration af data giver mulighed for ny viden, bedre analyser og minimering af fejl. Målet er at blive en bedre partner for kunder og leverandører og dermed befæste og udvikle den globale markedsposition. SAP-løsningen er en vigtig forudsætning for at nå disse mål.

Similar posts

About NTT DATA Business Solutions

25
countries
30
years of experience
6000
customers worldwide