Industry: Public Sector
Category: Enterprise Resource Planning (ERP)

JP/Politikens Hus

Vi kunne bare mærke, at de havde prøvet det før. De forstod, hvad vi snakkede om, og vi kom på bølgelængde med det samme. Hvis leverandøren møder op med en skolebus fuld af konsulenter, så ved man, at det bliver dyrt, og at det kan gå galt. itelligence* mødte op med en projektleder og en person, som skulle løse opgaven.

It-direktør Per Palmkvist-Knudsen, JP/Politikens Hus, om samarbejdet med itelligence*

JP/Politikens Hus A/S opstod den 1. januar 2003 som en fusion mellem Politikens Hus og Jyllands-Posten A/S og er en af Danmarks førende medievirksomheder. Morgenavisen Jyllands-Posten blev grundlagt i 1871 og Politiken i 1884. JP/Politikens Hus udgiver de tre landsdækkende dagblade Ekstra Bladet, Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken. Aktiviteterne omfatter lokalaviser i Danmark og Sverige og et succesfuldt bogforlag, digitale aktiviteter og nyhedstjenester og andre aktiviteter knyttet til medieområdet.

JP/Politikens Hus har i de senere år særligt investeret i det digitale og mobile område, og koncernen har i dag en førende position på tryk, på nettet og på mobilen. Det er afgørende for JP/Politikens Hus, at koncernens tre dagblade bevarer deres fulde redaktionelle uafhængighed og særpræg. Både Politiken og Jyllands-Posten høster internationale priser for design og journalistik. Virksomheden har i alt over 2.400 medarbejdere.

Challenges and Benefits

Udfordringer

  • Koncernens meget forskellige målgrupper kræver decentraliseret it-strategi, men uden at miste stordriftsfordele
  • Mediebranchen forandrer sig hurtigt og understøttes bedst af best-of-breed strategi
  • JP|Politiken har ikke standardløsninger, hvilket komplicerer en opgradering

Løsning

  • SAP ECC 6

 

Best-of-breed strategi på IT området

Mediehuset JP/Politiken har succes med en utraditionel best-ofbreed-strategi på it-området. 800 servere og et meget spraglet it-landskab giver fleksibilitet og hurtighed i en mediebranche, hvor overgangen fra print til online skaber store forandringer. Koncernøkonomien kører på SAP og samarbejdspartneren på det område er NTT DATA Business Solutions, som leverer løbende applikationsservice og stod for opgraderingen af SAP-løsningen. Projektet blev leveret før tid og under budget.

Similar posts

About NTT DATA Business Solutions

25
countries
30
years of experience
6000
customers worldwide