Industry: Consumer Goods (non-food)
Category: Application Management Services

Nilfisk-Advance

Vores erfaringer med overgangen til brug af Application Management Services, herunder brugen af malaysiske ressourcer, har været positive. Der leveres hurtigt og i kvalitet

Steen Mogensen, IT-direktør, Nilfisk-Advance om AMS-aftalen med itelligence*

Nilfisk-Advance har udviklet og fremstillet professionelt rengøringsudstyr i over 100 år.

Nilfisk-Advance leverer støvsugere, gulvvaskere, fejemaskiner, sugemaskiner, gulvbehandlingsmaskiner, tæpperensere og polermaskiner, og råder over mærkerne Advance, Clarke, Clarke American Sanders, Nilfisk, Nilfisk-ALTO, Nilfisk-CFM, Nilfisk-Egholm, U.S. Products og Viper.

Nilfisk-Advance har hovedkontor i Danmark, salgsaktiviteter i 44 lande og har mere end 4900 ansatte fordelt på deres fabrikker i USA, Mexico, Europa og Asien.

Om projektet

Aftale om application management services (AMS) med NTT DATA Business Solutions giver Nilfisk-Advance adgang til globale ressourcer til udviklingsarbejdet i koncernens SAP-miljø. NTT DATA Business Solutions trækker på sit internationale bagland og leverer SAP kompetence fra Malaysia til Nilfisk-Advance.

”Direktionen er hurtigere til at opkøbe selskaber, end vi er til at integrere dem i vores it-landskab. Derfor har vi brug for ekstra ressourcer udefra, og vi trækker da gerne på offshore–ressourcer, hvis de er en integreret del af en dansk leverance. I forhold til SAP bruger vi offshore med livrem og seler, fordi vi lader NTT DATA Business Solutions stå for brugen og kvalitetssikringen af de malaysiske kolleger. Vores fordel er, at vi får vores ydelser leveret til globaliserede priser”, siger it-direktør Steen Mogensen fra det danske hovedkontor i Nilfisk-Advance.

Koncernens it-funktion er for lille til selv at opbygge et SAP-center i Indien, Vietnam eller Malaysia, og derfor samarbejder Nilfisk-Advance i stedet med NTT DATA Business Solutions, som fra sin danske organisation involverer malaysiske kolleger. På koncernens hovedkontor i Danmark sidder 21 medarbejdere i et SAP-kompetencecenter, og de trækker på konsulentydelser fra NTT DATA Business Solutions efter behov til løbende udviklingsopgaver eller til udrulningsprojekter i nye selskaber.

Dyb kompetence til gode priser

”Vi kunne også have outsourcet i ét big bang til en global leverandør som NTT DATA Business Solutions, men det ville have sat vores udviklingsarbejde i stå, og vi ville næppe have haft en velfungerende SAPorganisation i overgangsfasen. Nu får vi det bedste fra to verdener. Nemlig dyb lokal kompetence kombineret med globaliserede priser. AMS-aftalen giver os garanti for faldende priser i takt med, at offshore-ressourcerne løser stadig flere opgaver. Det virker!”, siger Steen Mogensen.

”Vi trækker på NTT DATA Business Solutions som et ”overløbskar”, hvis vi ikke selv har ressourcerne til at klare en opgave. Omvendt garanterer vi at aftage et bestemt antal timer hvert år”, forklarer it-direktøren fra koncernen, som leverer professionelt rengøringsudstyr over hele kloden.

Nilfisk-Advance har datterselskaber i 43 lande, distributører i over 70 lande og produktion i Europa, Asien og Amerika. SAP er udset til at være koncernens it-mæssige rygrad.

Kulturelt match

Sammen med NTT DATA Business Solutions fastholder NilfiskAdvance sin egen organisation og trækker på en historik fra de samme konsulenter, som hjalp Nilfisk-Advance med første go-live i 2007. I første fase dækkede ERP-løsningen distributionen på lokationer i Danmark, Belgien og Tyskland. I den igangværende anden fase ruller Nilfisk-Advance SAP ud til sine salgsselskaber. Frankrig, Benelux og Italien er live, mens Norden, den iberiske halvø, UK og Irland samt Tyskland, Østrig og Schweiz er på vej. Samtidig gik produktionen på fabrikken i Italien live for et år siden, mens fabrikken i Ungarn netop er kommet i gang på SAP.

”Vi har valgt at samarbejde med NTT DATA Business Solutions ud fra et godt kulturelt match. Vi kan godt lide en direkte og konkret arbejdsform, hvor man ikke får for meget overhead, bureaukrati og management-snak med i leverancen. I dag glæder vi os over valget og den kontinuitet, som vi har opnået. Nogle af de samme personer har været med os på hele rejsen”, siger Steen Mogensen.

Én pulje

Valget af malaysiske ressourcer er foretaget af NTT DATA Business Solutions, som har et stort internationalt bagland, der også kan komme til at hjælpe NilfiskAdvance ude i verden. Engelsk er det officielle forretningssprog i Malaysia, hvilket minimerer risikoen for de kommunikationsproblemer, som ofte følger med i offshore-samarbejde. Samlet set udgør konsulenterne dog én pulje af ressourcer.

”Der er forskel på timesatsen for de danske og de malaysiske ressourcer, men vores aftale giver både NTT DATA Business Solutions og Nilfisk-Advance incitament til at bruge de malaysiske ressourcer. Aftalen specificerer en øvre grænse på den gennemsnitlige timepris for timerne fra NTT DATA Business Solutions’ AMS-center”.

”Hvis vi insisterer på at bruge nogle af de danske konsulenter, som også hjalp os igang, så betaler vi de gældende satser for danske konsulenter. Det kan godt blive vanedannende, og AMS-aftalen repræsenterer et brud på denne ”moderbinding”. Vi skal hellere bruge AMSaftalen og få leverancen udført til globaliserede priser”, forklarer Steen Mogensen.

”De interne SAP-folk kan ikke klare de spidsbelastninger på SAP-udvikling, der opstår i takt med den globale ekspansion. Koncernen med over 100 års historie har et broget systemlandskab, fordi mange lande er dækket ved at opkøbe selskaber. USA er fx. velfungerende på Baan og her har Nilfisk ikke planer om at gå over på SAP”, slutter Steen Mogensen.

I Danmark er Nilfisk særlig kendt for støvsugeren, men i dag har koncernen et stort udbud af apparater til almindelig rengøring og specialrengøring. Nilfisk-Advance har kvalitet som første prioritet på sine produktionsfaciliteter. Produkterne henvender sig især til professionelle rengøringsselskaber

Similar posts

About NTT DATA Business Solutions

25
countries
30
years of experience
6000
customers worldwide