Industry: Healthcare and Life Science, Pharma
Category: Enterprise Resource Planning (ERP)

Bilthoven Biologicals

image
Waarom NTT DATA Business Solutions:
 • Expertise farma-bedrijfsprocessen en SAP
 • SAP-gevalideerde template
 • Hands-on benadering
 • Betrokkenheid en commitment
 • Dedicated team, locale ondersteuning
We konden bij itelligence* vertrouwen op een dedicated team dat snapt waar het mee bezig is. Dat is heel belangrijk.

Ad Röling, CFO van Bilthoven Biologicals

Medewerkers: 500

Omzet: € 90 miljoen per jaar

Bilthoven Biologicals (BBio) is wereldwijd bekend vanwege zijn poliovaccins. Het bedrijf ontstond na de privatisering van de productie van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI). In 2012 nam ‘s werelds grootste vaccinproducent deze activiteiten over. Daardoor ontstond een krachtige combinatie van kennis, netwerk en faciliteiten, die BBio inzet om zijn ambitie te realiseren: polio de wereld uit helpen.

Benefits and Challenges

Uitdagingen

 • Omslag van overheidsorganisatie naar commercieel bedrijf
 • Complex, gereguleerd productieproces
 • Verouderde en niet-geïntegreerde systemen
 • Supply chain onvoldoende onder controle
 • Vergroting van betrouwbaarheid en voorspelbaarheid

Voordelen

 • Integrale ondersteuning van het productieproces
 • Proccessen aantoonbaar onder controle
 • Verbeterd inzich, snelheid, efficiency en schaalbaarheid
 • Voorbereid op verdere groei van de organisatie

Oplossingen

 • SAP ERP
 • NTT DATA Business Solutions it.lifesciences for pharmaceuticals template
 • Management Execution System
 • Gevalideerde implementatie
 
Biologicals vertrouwt op SAP in de wereldwijde strijd tegen polio
 
Biologicals vertrouwt op SAP in de wereldwijde strijd tegen polio

Bilthoven Biologicals wilde haar logistieke keten optimaliseren en nog transparanter maken. In slechts zes maanden implementeerden en valideerden we onder meer SAP ERP en onze pharmaceutical template.

Lees het hele verhaal 

Bilthoven Biologicals vertrouwt op SAP in de wereldwijde strijd tegen polio

BBio maakte gebruik van een verouderd SAP-system in combinatie met diverse andere niet-geïntegreerde systemen. Röling: “Als farmaceutisch bedrijf moeten we voldoen aan strenge wet- en regelgeving, bovendien is het productieproces van vaccins zeer complex. Wij moesten een systeem hebben dat onze processen optimaal ondersteunt en waarmee afdelingen zo veel mogelijk geïntegreerd kunnen samenwerken. Ons uiteindelijke doel was de integrale supply chain onder controle te krijgen.”

Er is daarom gekozen voor SAP ERP met de NTT DATA Business Solutions it.lifesciences for pharmaceuticals template, die is gebaseerd op branchespecifieke best practices en op meer dan 25 jaar ervaring in de industrie. Parallel daaraan is een Management Execution System geïmplementeerd en een integratie met het kwaliteitssysteem ontwikkeld. Röling: “NTT DATA Business Solutions heft tevens de tests en documenten verzorgd om een gevalideerd SAP-systeem te krijgen, wat noodzakelijk is in verband met audits.”

6 maanden tot Go-Live

Uiteindelijk hadden BBio en NTT DATA Business Solutions slechts zes maanden de tijd om live te gaan. Röling: “Die deadline hebben we dankzij NTT DATA Business Solutions gehaald, zonder dat we één enkele productiebatch zijn kwijtgeraakt. De mensen van NTT DATA Business Solutions hebben hier gewerkt alsof het hun eigen bedrijf was. NTT DATA Business Solutions kent onze bedrijfsprocessen en kent SAP als zijn broekzak. Dat is een perfecte combinatie.”

Klaar voor de toekomst

De SAP-omgeving van BBio is nu al klaar voor de toekomstige groei en het behalen van haar uiteindelijke doelstelling: het uit de wereld helpen van polio. 

Meer informatie over oplossingen voor Life Sciences

Similar posts

Mechan Groep

SAP ERP biedt toonaangevende importeur van tractoren, werktuigen en machines gestroomlijnde bedrijfsprocessen met gebruik van de nieuwste technologie. In de video vertelt René Schwiete, CFO Mechan Groep, over de webshop die volledig met SAP is geïntegreerd.

Sanquin Plasma Products

Sanquin Plasma Products heeft haar parmaceutische supply chain onder controle dankzij NTT DATA Business Solutions en SAP ATTP. SAP ATTP minimaliseert de kosten om compliant te blijven en ondersteunt een veilige supply chain.

Audion Elektro

"Klantgerichtheid in combinatie met flexibiliteit en creativiteit levert ons een unieke marktpositie op. Automatisering moet ons daarbij helpen." Eugène Tangelder, Adjunct-directeur, Audion Elektro B.V. 

About NTT DATA Business Solutions

25
länder
30
års erfarenhet
6000
kunder över hela världen
Contact Us
Contact

If you have any questions, please feel free to contact us.

Call us on:
+46 8 41028320
Send a message