NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | juni 14, 2022 | 5 min.

Geir Balsnes er ny rådgiver i NTT DATA Business Solutions

 

Det er ingen hvem som helst som nå tiltrer som rådgiver i NTT DATA Business Solutions. Seniorrådgiver Geir Balsnes har vært gjennom det meste innen IT i en rekke bransjer fra den spede begynnelsen tidlig på 1980-tallet frem til i dag. Han har fortsatt en kunnskapstørst på fagfeltet som gjør at han stort sett holder seg ett steg foran. En ting er Geir i alle fall ikke i tvil om: Riktig timing og fokus på verdi er forskjell på fall eller suksess!

Geir har utvilsomt en innholdsrik, internasjonal karriere i ryggen. I Gartner Group, verdens største konsulentselskap innen analyse globalt, jobbet han åtte år som executive partner og tre år som leder for executive program i Norden. Hovedfokuset lå på forretningsrådgivning med bakgrunn i teknologi.

Videre har han med seg erfaringer fra blant annet British Telecom med direktøransvar for IT Global Services, direktørstillinger i Rolls Royce Marine, Ekornes og BT Ignite. Når han nå velger å bli en del av NTT DATA Business Solutions, som rådgiver i Norden, er det ikke helt tilfeldig:

– Jeg har kjent selskapet i mange år og har dessuten over tid vært en del av NTT DATA’s Advisory Board. Til slutt fikk jeg en forespørsel om å bli fast ansatt fremfor å fortsette som ekstern rådgiver, sier Geir. Han legger til at hans rolle fremover vil være å gi faglig støtte både internt og for kunder.

Inntil nylig hadde han en tilsvarende rolle i Visma hvor kompetanseheving internt i bedrifter var en av hans fanesaker.

Som brobygger mellom teknologi og forretningsverdi, er Geirs solide erfaring fra næringslivet kombinert med hans evne til å tenke nytt og teft for nyvinninger, det man på godt norsk kan kalle en «killer combination». I tillegg har han en brennende interesse for fagfeltet og dykker stadig ned i noe nytt.

Geir ser frem til å få jobbe med virksomheter som trenger endringsledelse og teknologi for å vokse og gjøre det bedre. Hans erfaring er at NTT DATA’s kunder er modne for å diskutere og er åpne for nye løsninger. At det er et driv, og at han opplever en genuin interesse for hans kompetanse hos sin nye arbeidsgiver, er heller ikke noe minus.

Hos NTT DATA Business Solutions er de glade for å ha Geir om bord. Morten Arnesen, administrerende direktør i NTT DATA Business Solutions, Norge og Sverige, konkluderer:

– Med en sterk profil som Geir på laget, er jeg overbevist om at vi kan løfte rådgivningen til et enda høyere nivå. Geirs kompetanse, driv og lange erfaring går hånd i hånd med våre ambisjoner om å være en sterk strategisk partner for våre kunder i Norden. At han i tillegg har kjennskap til virksomheten fra før, er en stor bonus.