Iparág: Industrial Machinery and Components
Kategória: Cloud, Enterprise Resource Planning (ERP)

Enter Kompetanse AS - nytt ERP-system optimerer forretningen

Hvorfor NTT DATA Business Solutions?

 

 

 

 • Først og fremst menneskene som jobber i NTT DATA Business Solutions
 • Ønsket å bygge videre på det gode samarbeidet fra tidligere
 • Felles forståelse for hvor vi har vært, og hvor vi ønsker å komme
 • God oppfølging og tett samarbeid

Implementeringen av nytt system har bidratt til at Enter Kompetanse i mye større grad er blitt effektivisert og automatisert, og dermed klar for å møte de utfordringene en digitalisert hverdag fører med seg.

Sebastian Geverk, daglig leder, Enter Kompetanse AS

Enter Kompetanse leverer produkter, arbeids- og næringslivstjenester til det offentlige og profesjonelle markedet.
Enter Kompetanse driver kommersielle virksomheter og har i tillegg bred erfaring med å hjelpe mennesker tilbake til arbeidslivet.

Kihívások és előnyök

Utfordringer

 • Utfordringer med å holde gammelt SAP-system levende
 • SAP Business All in One var for stort for organisasjonen
 • Mange jobber ble utført utenfor systemet og mange rapporter ble gjennomført manuelt
 • Nye forretningsområder og bransjer gjorde at arbeidsrutinene endret seg, uten at systemet fulgte med

Fordeler

 • Enklere brukergrensesnitt
 • Skybasert system
 • Kortere leveringstid på produkt og tjenester
 • Mulighet for å skreddersy egne løsninger som passer for den enkelte bruker
 • Lettere tilgang til rapporter og analyser, og kan enklere hente ut nødvendig data

Løsning

 • SAP Business ByDesign – mer skreddersydd for mindre virksomheter
 
Enter Kompetanse AS, Drammen, Norge

Enter Kompetanse oppdaterte sitt eksisterende ERP-system til et skybasert system mer passende for deres bedrift, SAP Business ByDesign.

Les ned historien her

Effektivisering fra A til Å har vært løsningen til suksess

Arbeids- og inkluderingsbedriften Enter Kompetanse AS har gjennomgått store forandringer de siste 10 årene, og effektivisering og automatisering har gjort dem bedre rustet til å møte de utfordringene en digitalisert hverdag fører med seg. Markedet krever kortere leveringstider, og siden 2008 har bedriften effektivisert leveringstiden med over 3 uker innenfor enkelte områder.

Enter Kompetanse har evaluert alle egne prosesser i organisasjonen og gjennomført tiltak fortløpende i tråd med kundenes forventninger. Nøkkelen har vært å i større grad finjustere alle prosesser. Enter Kompetanse setter store krav til seg selv og systemene de jobber med, og målet med hver forbedringsprosess er å øke produktiviteten med 10–20 % pr. operasjon.

Trengte mordernisering

I 2008 trengte bedriften et moderne system som ga dem støtte i produksjonsprosessen, og valgte NTT DATA Business Solutions for å hjelpe dem med implementeringen av SAP Business All in One. Dette systemet ble etter hvert for tungvint for virksomheten å bruke. Systemet var rett og slett for stort for deres behov, og krevde for mye av bedriften for å holde ved like. Hvilket gjorde at Enter Kompetanse brukte mye unødvendig tid på å jobbe utenfor systemet, og nådde et brytningspunkt hvor de bestemte seg for å ta grep.

– Det gamle systemet var bra, men vi som organisasjon brukte det ikke og gjorde ikke de oppdateringene vi burde ha gjort i systemet underveis, forteller daglig leder i Enter Kompetanse, Sebastian Geverk.

NTT DATA Business Solutions ble et naturlig valg også denne gangen siden de kjente godt til bedriften og deres utfordringer fra før, og dermed raskt kunne foreslå løsninger. Etter flere orienteringsmøter ble SAP Business ByDesign den beste matchen for å møte Enter Kompetanse sine utfordringer.

Frigjort tid

Business ByDesign er lettere å vedlikeholde, og alt vedlikehold gjøres av SAP. Systemet er mindre, men er til gjengjeld mye lettere å tilpasse etter virksomhetens behov – både nå og i fremtiden. Support kan også gjøres med SAP, og dette løste mange av Enter Kompetanse sine utfordringer når det gjaldt å vedlikeholde SAP-systemet, og på den måten fikk virksomheten frigjort mye tid.

Et annet avgjørende punkt for å velge Business ByDesign, var automatikken i systemet. Det er mye mer selvforklarende og brukervennlig, og krever mye mindre grad av kompetanse og innsikt for å kunne bruke det. Dessuten er det mye lettere å hente ut all nødvendig data. Systemet oppfattes rett og slett som mye mer pålitelig for Enter Kompetanse.

At SAP Business ByDesign er skybasert, gir umiddelbare fordeler. Det gjør at virksomheten kan jobbe mer «hands-on» og lettere være tilgjengelig over alt. Det åpner opp for nye måter å arbeide på i den daglige driften. For Enter Kompetanse har den skybaserte løsningen ført til at leveringstiden på deres tjenester har gått fra standardiserte fire uker med SAP i 2008, til tre dager i 2019.

NTT DATA Business Solutions har i tillegg til implementeringen av nytt SAP-system, også hjulpet Enter Kompetanse med å se på arbeidsmetodikk og arbeidsrutiner. Samlet har dette bidratt til at Enter Kompetanse i mye større grad er blitt effektivisert og automatisert, og dermed klar for å møte de utfordringene en digitalisert hverdag fører med seg.

For Enter Kompetanse betyr det nye SAP-systemet at de har mer tid til å fokusere på selve virksomheten. Hele verdikjeden fra salg, til produksjon, økonomi og evaluering er blitt mye mer oversiktlig og tilgjengelig. Systemet tillater at hver bruker i systemet kan skreddersy sine egne løsninger, og på den måten hjelper systemet med å få tydeligere oversikt og forståelse for arbeidet du gjør.

Hasonló hozzászólás

Az NTT DATA Business Solutions-ről

25
ország
30
év tapasztalata
6000
ügyfél világszerte