Odvětví: Engineering and Construction, Trade, Wholesale and Distribution
Kategorie: Cloud, Enterprise Resource Planning (ERP)

Tieman Trading

Waarom NTT DATA Business Solutions?

 • Deskundig advies over SAP-producten
 • Industriegericht ERP-template met vooraf ontworpen processen om maatwerk te beperken
 • Continuïteit en betrouwbaarheid van de aanbieder

Onze gestandaardiseerde werkwijze met SAP Business ByDesign geeft ons gemoedsrust en een overzicht van onze data. En als er iets aan de hand is, wordt het probleem altijd snel opgelost door NTT DATA Business Solutions.

Freek van Baardwijk, directeur, Tieman Trading B.V.

Tieman Trading B.V. is een Nederlandse producent en groothandelaar van bouwgereedschap voor detailhandelaren in Nederland en België. Het bedrijf verhandelt elektra, verlichting, bevestigingstechnieken en meetgereedschap voor bouwleveranciers.

Challenges and Benefits

Uitdagingen

 • Het vorige ERP-systeem van Tieman Trading was prijzig en vroeg om veel maatwerk. Daardoor was het systeem niet flexibel genoeg en foutgevoelig
 • Bedrijfsprocessen stroomlijnen en datamanagement verbeteren en consolideren
 • De TCO (total cost of ownership) verlagen
 • De samenwerking en het uitwisselen van data tussen leveranciers en klanten optimaliseren

Voordelen

 • Meer transparantie en toegang tot alle relevante data via de cloud, vanaf welk apparaat dan ook en wanneer dan ook
 • Makkelijk aanpasbaar en schaalbaar gestandaardiseerd systeem
 • Lagere kosten door service op basis van een abonnementsmodel
 • Flexibeler, beter geïntegreerd en voordeliger dan de oude ERP

Oplossingen

 • SAP Business ByDesign
 • Scan4Cloud
Customer Reference
Tieman Trading stroomlijnt bedrijfsprocessen en datamanagement met SAP Business ByDesign

De gestandaardiseerde werkwijze met SAP Business ByDesign geeft Tieman Trading gemoedsrust en een overzicht van hun data. Lees snel meer in dit klantverhaal.

Lees het volledige verhaal

Tieman Trading stroomlijnt bedrijfsprocessen en datamanagement met SAP Business ByDesign

Bedrijfsprocessen herstructureren

NTT DATA Business Solutions liet Tieman Trading kennismaken met SAP Business ByDesign, dat een vooraf geconfigureerd ERP-template biedt voor kleine tot middelgrote bedrijven die hun bedrijfsvoering efficiënter willen structureren. Daarnaast adviseerde NTT DATA Business Solutions diens eigen uitbreiding Scan4Cloud, een managementtool voor magazijninventarisatie. Met kostenbesparing als een van de hoogste prioriteiten was de modulaire aard en het abonnementsmodel van SAP Business ByDesign van grote meerwaarde voor Tieman. Zo kon het bedrijf profiteren van de voordelen van schaalbare SAP-software (zonder grote investeringen te hoeven doen in hardware) en uitbreiden wanneer nodig.

Samenwerking en dataopslag in de cloud

Met behulp van SAP Business ByDesign, een cloudgebaseerd softwarepakket, kan Tieman Trading nu vanuit elk verbonden apparaat via de cloud data bekijken en updaten. Hierdoor zijn er geen interne of externe IT-consultants meer nodig, en kan het bedrijf in het hele netwerk rekenen op actuele informatie. Opgeslagen data – zoals klantinzichten of verkoopstatistieken – kunnen vervolgens worden geanalyseerd, waardoor het bedrijf beter geïnformeerde keuzes kan maken. Scan4Cloud, een uitbreiding van NTT DATA Business Solutions, maakt het voor magazijnmedewerkers mogelijk om op een geïntegreerde manier te inventariseren en orderpicken. De gescande inventaris wordt automatisch bijgewerkt in SAP Business ByDesign.

Gestroomlijnd en toekomstbestendig

Door deze standaardisatie worden automatische updates moeiteloos uitgevoerd. “We kunnen nu vanaf ieder verbonden apparaat via de cloud data inzien en updaten, en de gepersonaliseerde dashboards geven onze werknemers een overzicht van de processen die voor hen het belangrijkst zijn. De rapporten voorzien ons van managementinformatie en accentueren urgente acties. Daarnaast biedt SAP Business ByDesign uitgebreide beheeropties en mogelijkheden voor goedkeuringsfl ows.”

De gebruiksvriendelijke software heeft Tieman de tools geboden om interne processen eenvoudig te beheren en de TCO met bijna 40% te verlagen. Tieman is tevreden met het nieuwe schaalbare en intuïtieve systeem en ziet de toekomst rooskleurig in: “De komende jaren kunnen we onze bedrijfsprocessen verder stroomlijnen met een stevig fundament als basis.”

 

Vooroplopen als groothandel? Wij praten je bij!

Lees meer over SAP Business ByDesign

Lees meer over onze expertise in de groothandelbranche

Similar posts

O NTT DATA Business Solutions

25
země
30
roky zkušeností
6000
zákazníci po celém světě