Odvětví: Consumer Products (food), Trade, Wholesale and Distribution
Kategorie: Enterprise Resource Planning (ERP)

BIP Holland

image
Waarom NTT DATA Business Solutions?
 • NTT DATA Business Solutions biedt een fit-to-standard aanpak die voorziet in een toekomstbestendig systeem
 • SAP Business ByDesign sluit goed aan bij de bedrijfsgrootte en uitdagingen van BIP
 • Persoonlijke klik tussen BIP en de ervaren experts van NTT DATA Business Solutions
Ondanks dat we een dynamische organisatie zijn, is het ons gelukt om gestandaardiseerd te gaan werken in SAP Business ByDesign, met dank aan de betrokkenheid en kennis van NTT DATA Business Solutions.

Tim Vermeulen, Operations Manager, BIP Holland bv

BIP bedenkt, maakt en distribueert creatieve producten en verpakkingen voor gezonde snacks, snoep en chocola. Hierbij gebruiken ze de meest toonaangevende gelicentieerde karakters ter wereld, onder meer van Disney en Nickelodeon. Retailers als Albert Heijn en Jumbo, en distributeurs als Lekkerland, nemen de producten van BIP af. De Nederlandse tak van het bedrijf telt dertig medewerkers. Daarnaast heeft BIP kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De productie vindt plaats op verschillende locaties in Europa en China.

Výzvy a přínosy

Uitdagingen

 • BIP werkte in een verouderd ERP met beperkte mogelijkheden
 • Het bedrijf wilde eenvoudig EDI-berichten kunnen uitwisselen met partners
 • BIP zocht een systeem om data van haar internationale logistieke en commerciële locaties te consolideren
 • Papieren processen en archieven moesten gedigitaliseerd worden
 • Beter en meer gedetailleerd inzicht in royaltyprocessen

Voordelen

 • De warehousemanagementsystemen (WMS) van internationale logistieke dienstverleners zijn geïntegreerd met SAP
 • Orders, pakbonnen en facturen worden soepel en gestroomlijnd uitgewisseld via EDI
 • Het bedrijfsarchief is volledig gedigitaliseerd
 • BIP beschikt over strak ingerichte goedkeuringsflows voor facturen, inkoopopdrachten en verkooporders
 • BIP’s complexe constructies voor royalty- en kortingspercentages zijn nu inzichtelijk en beheersbaar
 • 50 procent minder fte nodig op administratie en accountsupport

Oplossing

 • SAP Business ByDesign
 
BIP-Case-Study-2021-GLO-NL
 
Dynamische organisatie BIP werkt nu gestandaardiseerd in SAP Business ByDesign

BIP Holland is blij dat ze nu beschikken over een totaaloplossing die toekomstbestendig is. Lees er snel meer over.

Download 

Dynamische organisatie BIP werkt nu gestandaardiseerd in SAP Business ByDesign

In 2018 ging BIP op zoek naar een nieuw, toekomstbestendig ERP-systeem en een integratiepartner. Op aanraden van een bevriende organisatie met goede ervaringen met SAP Business ByDesign, nam BIP het systeem mee in het onderzoeks- en selectieproces. Tijdens dat proces maakte BIP kennis met NTT DATA Business Solutions. Dat klikte meteen goed, aldus Vermeulen. “Het team was goed voorbereid, de juiste mensen waren betrokken en we zaten tijdens onze meetings op dezelfde lijn. We stuurden allebei aan op werken vanuit de standaard en NTT DATA Business Solutions kon zich goed inleven in onze processen.”

Tijdswinst en foutreductie door integraties en workflows

We hebben eerst alle in- en verkoopprocessen van ons Nederlandse hoofdkantoor en die in Spanje en Frankrijk ingericht in SAP. Voor de logistieke uitvoering hebben we SAP geïntegreerd met de warehousemanagementsystemen (WMS’en) van onze lokale logistieke dienstverleners. Dat scheelt veel tijd en is een enorme verbetering in de nauwkeurigheid van voorraadadministratie en orderverwerking. Daarnaast hebben we ook de communicatie met klanten verder gedigitaliseerd. Daar waren we altijd terughoudend mee, omdat we er zelf te weinig verstand van hadden. NTT DATA Business Solutions heeft ons geholpen integraties beter te begrijpen. Met succes. We wisselen nu bijvoorbeeld alle orders en facturen van de grote retailklanten uit via EDI.” Een ander groot verschil met vroeger is het volledig gedigitaliseerde archief van BIP. Vermeulen: “Ons archief bestond nog uit papieren documentatie. Daardoor was het vaak lastig zaken terug te vinden. Nu wordt alles automatisch digitaal gearchiveerd en zijn al onze acties eenvoudig traceerbaar.”

Sta open voor de standaard

Voor organisaties die ook voor een digitale transformatie staan, heeft Vermeulen nog een paar tips. “Het is belangrijk dat je de proceskennis van key users van begin af aan goed documenteert. Als er personeelswisselingen plaatsvinden, mag die namelijk niet verloren gaan. Een andere tip voor van nature minder gestructureerde organisaties zoals BIP, is dat je wel degelijk gestandaardiseerd kunt werken, mits je ervoor openstaat. Wij zijn blij dat we nu beschikken over een totaaloplossing die toekomstbestendig is, doordat die voortdurend geüpdatet wordt. SAP Business ByDesign is met de dag belangrijker voor ons.”

Podobné příspěvky

Bilthoven Biologicals

Bilthoven Biologicals wilde haar logistieke keten optimaliseren en nog transparanter maken. In slechts zes maanden implementeerden en valideerden we onder meer SAP ERP en onze pharmaceutical template.

Audion Elektro

"Klantgerichtheid in combinatie met flexibiliteit en creativiteit levert ons een unieke marktpositie op. Automatisering moet ons daarbij helpen." Eugène Tangelder, Adjunct-directeur, Audion Elektro B.V. 

VU University Amsterdam

"SAP Student Lifecycle Management is a state-of-the-art solution. It is fully integrated. And we believe it's future-proof." Anne Kaldewaij, Program Director for the New Student Information Systems, VU University Amsterdam

O NTT DATA Business Solutions

25
země
30
roky zkušeností
6000
zákazníci po celém světě
Contact Us
Kontakt

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.