Industrie: Chemicals
Kategorie: Managed Cloud

Cheminova

image
Vi har et tæt samarbejde. Vores driftsfolk taler tit med itelligence*-folkene, som har spidskompetencen på SAP Basis. Vi har brugt dem siden 2009 og de kender os rigtigt godt. Vi har et stærkt 24/7-beredskab på SAP. Den model vil vi fastholde. Den dybe spidskompetence vil vi ikke have hos os selv. Det er mere fleksibelt at købe den hos itelligence* som en variabel omkostning.

IT-direktør Henning Kjer Christensen, Cheminova

Cheminova er 100% ejet af det børsnoterede moderselskab Auriga Industries og leverer kemisk plantebeskyttelse over hele verden under hensyn til stigende miljøkrav og bæredygtighed. Produkterne skaber værdi for landmænd i hele verden i form af en større og bedre produktion af landbrugsafgrøder, der f.eks. benyttes til fødevarer, dyrefoder og biobrændstof. Cheminova er stolt af at bidrage til en forøget produktion af fødevarer i en verden, hvor omkring en milliard mennesker sulter. Koncernens mål er at forbedre indtjeningen og værdiskabelsen til gavn for alle interessenter og samfundet som helhed.

Cheminova fremstiller kemiske produkter til især plantebeskyttelse. Cheminova har udviklet en lang række produkter, og koncernen markedsfører disse produkter globalt med egne selskaber i 20 større lande og gennem distributører i de fleste andre lande i verden. Koncernen har en omsætning på 5,7 mia. kroner, og koncernen beskæftiger ca. 2100 medarbejdere.

Herausforderungen und Vorteile

Udfordringer

  • Cheminovas tappelinjer arbejder døgnet rundt, og koncernen er aktiv i mange verdensdele. Derfor er ERP-systemets stabile drift døgnet rundt helt afgørende for virksomheden.
  • En omsætning på over seks mia. kr. hviler på it-systemerne, og hvis de ikke kører, har det en omgående negativ effekt på bundlinjen.

Løsninger

  • Selve hostingen af SAP-miljøet klares i samarbejde med NTT DATA Business Solutions, som med en brandmands mentalitet arbejder, til ilden er gået ud, hvis noget brænder.
  • SAP spidskompentencer hos NTT DATA Business Solutions, som har ressourcer til at supportere non-stop.

„Vores oplevelse med NTT DATA Business Solutions er, at vi indgår kontrakter, som vi derefter lægger ned i skuffen. I hverdagen oplever vi fleksibilitet, godt samarbejde og offervilje. Opgaven er i fokus. Hvis vi har et problem, så kaster de sig over det. Selv om de ikke er forpligtet til det, kan de sagtens ringe om aftenen og arbejde med at løse problemerne. Vi har en partner, som vil have det hele til at fungere. De er gode driftsfolk og de har brandmandens mentalitet. Hvis noget brænder, så arbejder de, til ilden er gået ud.

Den brandmands-mentalitet er guld værd for os“, siger it-direktør Henning Kjer Christensen fra Cheminova. Koncernen udvikler, producerer og sælger kemiske produkter til plantebeskyttelse under hensyn til stigende miljøkrav og bæredygtighed. Cheminova er i dag en verdensomspændende koncern, som markedsfører produkterne globalt gennem egne selskaber eller distributører.

Samarbejdet mellem Cheminova og NTT DATA Business Solutions begyndte i 2009. Siden er hosting og implementerings-partnerskabet fornyet og forstærket flere gange, og Cheminova får fordelen af én leverandør på SAP-delen. Hosting-delen er opdelt i det maksimale platin-beredskab på produktionsdelen, mens udvikling og test-miljøerne har tilkalde-assistance i normal dansk arbejdstid. Cheminova huser selv de Windows-servere og SQL-databaser, som SAP-installationen kører på. NTT DATA Business Solutions overvåger og driver SAP-miljøet som en remote hosting service til Cheminova.

„Vi får en stor sikkerhed med denne aftale. NTT DATA Business Solutions udgør et stærkt bagland og giver os tryghed. Vi har selv uddannet nogle af vores driftsfolk i SAP Basis, men vi har slet ikke samme spidskompetence som NTT DATA Business Solutions, og vi har heller ikke selv ressourcer til at supportere installationen non-stop i døgnets 24 timer. Det ville være både dyrt og problematisk for os at klare os uden en ekstern partner på SAP-driften“, siger it-direktøren.
I hverdagen er der løbende statusmøder og masser af samarbejde mellem Cheminovas egne driftsfolk og NTT DATA Business Solutions. Når der er nyheder i SAP-landskabet er NTT DATA Business Solutions-folkene med on-site eller remote.

Selv har it-direktøren faste møder med direktøren for NTT DATA Business Solutions Nordic. „Det giver fleksibilitet, at de er med. Vi synes at det er bedre med en variabel omkostning, og kvaliteten er i top, fordi de servicerer andre og får aktuel viden helt i topklasse“, siger Henning Christensen.

„Vi kunne ikke løfte opgaven selv, fordi vi ikke har den nødvendige viden selv. Mine folk får et sikkerhedsnet, og det er økonomisk en god løsning. Vores geografiske beliggenhed her i Danmark ville gøre det svært at tiltrække og fastholde denne kompetence. Cheminova lægger vægt på den opbyggede erfaring. Mange af NTT DATA Business Solutions-folkene har været med i hele forløbet og kender koncernens SAP-miljø ned i detaljen. Cheminovas egen it-afdeling med 25 medarbejdere arbejder meget tæt sammen med NTT DATA Business Solutions om drift og udrulning til nye lande og selskaber. Den interne SAP-organisation hos Cheminova tæller ca 15 personer, mens NTT DATA Business Solutions har 10 konsulenter med god indsigt i Cheminovas SAP-udrulning.

„Vi genvælger NTT DATA Business Solutions, fordi samarbejdet fungerer rigtig godt. Vi kender hinanden og hinandens særheder, og vi har dem tæt på. Når nye projekter ruller ud, har vi uge-fokus med fuld bevågenhed fra både vores og deres ledelse“, siger Henning Christensen.

Ähnliche Beiträge

Über NTT DATA Business Solutions

25
Länder
30
Jahre Erfahrung
6000
Kunden weltweit
Kontakt
Kontakt

Sie haben Fragen? Kontaktieren Sie uns gerne.

Rufen Sie uns gerne an
+41 44 735 85 55
Schreiben Sie uns