Indústria: Metal and Synthetic Materials Processing
Categoria: Enterprise Resource Planning (ERP)

Emerson Process Management Marine Tank Management

Vi anvender en komplet, væg-til-væg SAP løsning. Og vores samarbejds- og sparringpartner, itelligence* leverer en lige så komplet, væg-til-væg ydelsespalet.

Ken Kastrup Nielsen, SAP-ansvarlig

  • Navn: Emerson Marine Tank Management, part of Emerson Process Management Group
  • Industri: Maritim
  • Produkter: Marine Tank Management: Valve Remote Control, Cargo Tank Measurement, General Tank Measurement
  • Virksomhedsstørrelse: 750 medarbejdere
  • Omsætning: USD 170 Million in 2010
  • Lokation: Danmark
  • Datterselskaber: Kina, Syd Korea, Sverige

Om projektet

Emerson Process Management Marine Tank Management er historien om en forretning, der over en længere årrække har formået at skabe sig et globalt navn, og som i dag er veltrimmet for mest optimalt at kunne imødekomme skibsværfternes stadigt skiftende markedsvilkår i en krisetid. Samtidig er det også historien om en forretning, hvis medarbejdere er ekstremt fokuserede på proces – optimering og effektivisering og på at lykkes og få succes, bl.a. via sine SAP løsninger leveret af NTT DATA Business Solutions.

Først en SAP implementering i Danmark, så et opgraderingsprojekt og en international udrulning. Senest efterfulgt af en hostingaftale om overvågning af servering og levering af supportpakker. Det er hovedlinjerne i NTT DATA Business Solutions’ mangeårige, tætte samarbejde med tidligere Danfossejede Damcos – i dag Emerson Process Management Marine Tank Management – der fremstiller udstyr til at styre ventiler og målere på tanke i skibe, og som har gennemlevet en omskiftelig tilværelse igennem de senere år. Efter at have tilhørt Danfoss-familien under firmanavnet Danfoss Marine Systems A/S blev selskabet i 2004 solgt til investeringsselskabet 3i, som fik en ejerandel på 60 pct. i virksomheden, der i øvrigt skiftede navn til Dam cos. I slutningen af 2006 blev den danske virksomhed så overtaget af amerikanske Emerson for en salgspris på mere end 1 milliard danske kroner. ’Et godt køb’ hævder kendere i branchen, fordi virksomheden altid har udvist solide vækstrater og bevæget sig foran markedet – f.eks. blev væksttempoet fordoblet i 3is ejerperiode, og ved salget til den amerikanske koncern med over 140.000 ansatte rakte ordretilgangen langt ind i 2009.

Alt sammen resultater skabt af en medarbejderstab, som primært var baseret og fastholdt i Danmark trods en ellers massiv udflytning af arbejdspladser i proces- og produktionsindustrien.

Endnu en mellemstor, dansk virksomhed kører SAP

”Vi beskæftiger i dag godt 220 ansatte på vores fabrik i Næstved, hvoraf ca. 120 arbejder i produktionen, mens yderligere 25 medarbejdere arbejder på vores fabrik i Ry. Med produktionsfaciliteter af tilsvarende størrelse i Kina og Korea betyder det, at vi rent størrelsesmæssigt tilslutter os underskoven af virksomheder, der falder under betegnelsen ’mellemstore’”, indleder SAP ansvarlig Ken Kastrup Nielsen. Firmastørrelsen har dog ikke influeret på virksomhedens valg af SAP, og Ken Kastrup Nielsen lægger da heller ikke skjul på, at han aldrig har beskæftiget sig med rygterne om, hvorvidt SAP er for stort, tungt og dyrt til visse virksomheder. Til gengæld er han ikke sen til at melde ud, at valget af SAP ikke blot var det naturlige i sin tid, men også det helt rigtige: ”Beslutningen om at køre SAP blev taget, mens vi fortsat var ejet af Danfoss-koncernen, hvis foretrukne platform netop var SAP.”Dermed mener jeg også med rimelig sikkerhed at kunne sige, at andre leverandører og systemløsninger aldrig for alvor var i spil som reelle alternativer – heller ikke selvom vores forretningsaktiviteter jo var langt færre og mindre end Danfoss-koncernens”.

”Alligevel var man fremsynet i sit valg af SAP. For der er rigtig meget fornuft i – som tre mellemstore virksomheder placeret rundt om i verden – at køre på én og samme platform. Ligesom der også er rigtigt mange fordele ved at køre ét og samme system, når visionen handler om at være et ægte, globalt, struktureret selskab med globale funktioner og sourcinganvendelse”, forklarer den SAP ansvarlige.

SAP understøtter kerneforretningen

”Derfor har SAP, med sin plads til at vokse og sin konsekvente opbygning som et ensartet og ensrettet system med stringente data, helt klart til dato været den rigtige vej frem for en virksomhed som vores”.

”Derfor er det også kun naturligt, at SAP under – støtter vores kerneforretning og derved udgør selve kernen i, hvordan vi tilgår data, og hvordan vi opererer globalt med både leverandører, samarbejdspartnere og kunder. Så hvis SAP systemet går ned, er vi færdige som popsangere”, smiler Ken Kastrup Nielsen og tilføjer, at der på et tidspunkt blev lavet en analyse om, at selskabet ville kunne holde sig kørende i 10 dage, hvis uheldet skulle være ude – uden at han dog på nogen måde øns ker at udfordre, om analyseresultatet holder i praksis.

”Vi er godt kørende med SAP – også selvom vi er bevidste om, at vi først for alvor vil høste frugterne af vores løsning, når udrulningen i Korea er succesfuldt gennemført, fordi vi først på det tidspunkt vil opnå fuld synergi af systemet og dets set-up på tværs af landegrænser. Først da vil vi se de markante og synlige fordele ved systemet. Og først da vil vi kunne profitere ved vores etablering i Korea, som er verdens største skibsbyggende nation, og i Kina, som ønsker at være det. Så er vi endnu bedre kørende med SAP”.

NTT DATA Business Solutions står for væg-til-væg leverance

”Vi anvender en komplet, væg-til-væg SAP løsning. Og vores samarbejds- og sparringspartner, itelligence*, leverer en lige så komplet, væg-til-væg ydelsespalet”.

”I princippet har vi kun én SAP installation, som står her i Næstved. Det er en installation, som også vores kinesiske selskab kører på og har gjort det siden 2005, hvor itelligence* varetog systemudrulningen. Og det er en installation, som vores koreanske organisation vil komme til at køre på, når de går live med løsningen ultimo oktober 2009 som følge af en implementeringsproces – også håndteret af itelligence*. Dertil kommer, at itelligence* har stået for vores globale opgradering til ERP 2005, der gik i luften med sin første lønkørsel i februar 2008. Derudover at samme SAP-hus senest er blevet ansvarlig for at hoste og overvåge vores servere – en service, som har gjort samarbejdet endnu mere attraktivt for os, fordi vi derigennem udelukkende har én SAP leverandør – én strategisk sparringspartner på it-siden”, uddyber Ken Kastrup Nielsen. ”Senest har den hostingaftale, som trådte i kraft den 1. januar 2009, betydet, at itelligence* har hjulpet os med udskiftningen af al hardware på vores produktive miljø – ligesom de også konsekvent hjælper os med supportpakker og lignende”.

… og er en samarbejdspartner, der går til biddet

”For os er der en verden til forskel mellem itelligence* og andre konsulenthuse. Mange laver forundersøgelse på forundersøgelse og forsøger at teoretisere sig udenom de konkrete problemstillinger, vi ønsker løst. Det, vi fra starten godt kunne lide ved itelligence*, at de gik til biddet med det samme. Der var ikke så meget snak”, genkalder Ken Kastrup Nielsen tilfreds. ”Det betyder, at det er et samarbejde, hvor vores tilknyttede konsulenter sikrer skub i processen; I forbindelse med opstarten af et projekt sætter vi os sammen og går i gang. Og ved optræk til problemer sætter vi os sammen igen og tager dem i opløbet. Det er meget lig den måde, vi selv driver forretning på, og derfor er itelligence* et godt match. De er troværdige og kompetente konsulenter, og så er de oven i købet nogle hyggelige mennesker. Vi har til dato været meget tilfredse med samarbejdet – og når nu tingene fungerer, hvorfor så pille ved dem?” slutter Ken Kastrup Nielsen retorisk.

*itelligence blev NTT DATA Business Solutions d. 1. april 2021

Similar posts

Sobre NTT DATA Business Solutions

25
países
30
anos de experiência
6000
clientes em todo o mundo