Indústria: Consumer Goods (non-food), Consumer Products (food)
Categoria: Business Analytics, SAP HANA

Salling Group (former Dansk Supermarked)

Salget optimeres fra time til time med datadrevet forretningsindsigt

Niels Bering Larsen, Head of Business Intelligence, Dansk Supermarked Group

Vi er midt i en meget spændende og lærerig proces, hvor hele organisationen får solide og fremtids-orienterede værktøjer til at navigere vores forretning efter - og med de værktøjer, der til enhver tid bedst understøtter de enkeltes arbejdsprocesser.

Niels Bering Larsen, Head of Business Intelligence, Dansk Supermarked Group

Værdi for Salling Group

Danmarks største detailvirksomhed har lagt sig i front med en ambitiøs datastrategi. I dag drives Salling Group’s 1500 butikker på baggrund af dugfriske data i stedet for mavefornemmelse. Koncernens over ni mio. ugentlige handler bliver analyseret i realtid, og den nye, altomfavnende intelligens i forretningen optimerer både kundeoplevelsen, det daglige salg og lagerværdien.

Løsninger og Fordele

  • Hurtighed og dybde – SAP BW on HANA er en in-memory baseret databaseplatform, som frembringer og processerer data langt hurtigere end nogen anden løsning på markedet.
  • Følg udviklingen fra en tablet – SAP Design Studio er en front-end-løsning til dashboards. Tal i realtid kan distribueres ud til en mobil device, så cheferne kan følge udviklingen på butiksgulvet.
  • Self-service-løsning til butikken – SAP Analysis for Office er en analytisk front-end-løsning til butikkerne, så de selv kan trække rapporter og dykke ned i detaljer. Værktøjet er et Excel add-in, der sikrer, at controllere og analytikere nemt kan arbejde i et værktøj som er genkendeligt for dem.
  • Løbende finansiel forecasting – SAP BPC er et modul, der ikke blot en gang om året, men efter hver måned kan tilrette finansiel forecasting og give et realtidsbillede af indtægter og udgifter. Dermed kan man hurtigt reagere og tilpasse både afskrivning og medarbejderstab derefter.

Gennemtænkt Datastrategi

Salling Group har gennem flere år arbejdet med en datastrategi, der både sikrer at varer fordeles korrekt til rette butikker og time for time giver hele organisationen et dybt og detaljeret billede af, hvordan koncernens ca. 1.400 Nettobutikker, 100 Føtexbutikker, 18 Bilka’er, to Sallingbutikker, samt franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr performer.

Med detailbranchens lave salgsmarginer påvirker det i høj grad omsætningen, at varerne er korrekt placeret i butikkerne, at butikkerne er fyldt op med de varer, der sælger godt i netop deres område, og at lagrene løbende tømmes inden udløbsdato.

Fingeren på Forretningens Puls

Med over ni mio. handler om ugen placerer Salling Group sig i toppen af virksomheder i Danmark, der genererer allerflest data. Målet er, at hver enkelt butik skal drives endnu mere professionelt baseret på intelligent indsigt, samtidig med at de butiksansvarlige skal have let ved at få indsigt i data og træffe beslutninger på det tidspunkt, hvor der kan skabes mest salg.

“Hver eneste butikschef skal have mulighed for at have fingeren på forretningens puls for at kunne skabe det optimale vareflow fra lager til butik til kassebånd. De skal kunne udnytte data, mens kunderne er i butikken. Samtidigt skal Dansk Supermarked* fra centralt hold kunne optimere og navigere ift. indkøb, logistik samt marketing. Det kræver dyb indsigt i data og lynhurtig analyse”, siger Niels Bering Larsen, Head of Business Intelligence, Salling Group.

Høj Datagranularitet

Tidligere var koncernen ikke i stand til at gå dybt ned i data, men med implementering af SAP BW on HANA og Analytics værktøjer til slutbrugerne, er det nu muligt at gå ned på hver enkelt bonlinje. Det giver det rette afsæt for at træffe den rette beslutning.

“Med en dyb datagranularitet og hurtigt performende løsninger får vores butikker og organisationens mange forretningsanalytikere mulighed for at følge deres egen performance tæt, samt lave hurtige, dybdegående analyser. De butiksansvarlige kan følge salgsudviklingen fra en tablet på butiksgulvet, og de kan selv trække rapporter ud med en performance, som man ikke tidligere har været i stand til at levere”, siger Niels Bering Larsen.

“Derudover vises uoverskueligt mange data i meget overskuelige dashboards, så det er nemt at sammenstille data på tværs og følge både varebevægelserne på lageret og salget i butikken i realtid. Nye mad- og forbrugertrends spottes hurtigt, og hvis én vare sælger særligt godt, kan butikkerne med fordel placere akkompagnerende varer tæt på, fx koldskål og kammerjunkere. Det handler grundlæggende om at forbedre kundeoplevelsen”.

Intelligent Navigation

NTT DATA Business Solutions er rådgiver og it-leverandør for Salling Group og hjælper derfor koncernen med at realisere sine strategiske mål om datadrevet forretningsindsigt.

“Vi er længst fremme med datadrevet forretningsindsigt i branchen, og det sætter vi en ære i. itelligence* har været fast sparringspartner på vores SAP-løsning gennem mange år og bidrager med deres ekspertviden og erfaring”, siger Niels Bering Larsen og tilføjer: “Implementeringen af vores nye Analytics strategi og data-arkitektur har optimeret værdien af vores investering i SAP BW on HANA. Vi får de rette moduler implementeret til at drive de enkelte business data hubs, og de daglige brugere har nemt ved at navigere i mange data og blive klog på deres forretning 360 grader rundt – time for time.”

Næste skridt i Analytics strategien er Predictive Analytics, hvor de optimerede dataområder kan krydres med nye dataområder. Vejrmæssige forhold kan blive en del af analyserne, og forecasting på varesalget bliver endnu mere nøjagtigt end i dag.

*itelligence skiftede navn til NTT DATA Business Solutions 1. april 2021

 

Similar posts

Sobre NTT DATA Business Solutions

25
países
30
anos de experiência
6000
clientes em todo o mundo