Industry: Agriculture, Consumer Products (food)
Category: Cloud, SAP S/4HANA, SAP Transportation Management

Hoe Nedspice actueel en betrouwbaar inzicht in de wereldwijde supply chain krijgt

Nedspice stelt duurzaamheid centraal in alle bedrijfsprocessen. Om dat goed vast te leggen, implementeerden we SAP S/4HANA en onze it.agriculture-oplossing.

Download het volledige verhaal

Nedspice

Waarom koos Nedspice voor ons als partner?

 • Nedspice zocht een wereldwijde, stabiele organisatie die internationale implementaties kon verzorgen, maar ook in staat was om bij een middelgroot bedrijf processen te standaardiseren.
 • Er was een goede culturele fit tussen Nedspice en de betrokken consultants. Jos van Gulick, General director van Vietnam en destijds projectmanager, zegt hierover: “Bij complexe implementatietrajecten als dit is het cruciaal om samen te werken met een partner die bereid is te blijven luisteren en, juist wanneer dingen tegenzitten, samen naar oplossingen blijft zoeken. De experts van NTT DATA Business Solutions gingen een stap verder wanneer dat nodig was en waren zeer gedreven om het project tot een goed einde te brengen.”
 • Nedspice wilde graag in zee met een partner met expertise in zowel SAP en de food- en agri-industrie. Daarnaast zocht het een partner met brede ervaring in de landen waarin het bedrijf actief is.

Met dit nieuwe systeem maken we alle data inzichtelijk en dat is enorm waardevol. We kunnen op het juiste moment beslissingen nemen.

Jos van Gulick, General Director, Nedspice

Industry: Food & Agriculture
Products: Specerijen, kruiden en gedroogde groenten
Locaties: Productiefabrieken in India en Vietnam. Verkoopkantoren, warehouses en distributiepunten in Nederland, India, Vietnam, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en China
Employees: 716 medewerkers wereldwijd en meer dan 4.500 boeren die producten direct aan Nedspice leveren
Revenue: 136,24 miljoen in 2021
Website: www.nedspice.com

Uitdagingen en voordelen

Tegen welke uitdagingen liep Nedspice aan?

 • Het krijgen van betere controle op kwaliteit van productieprocessen. Van de boer die de grondstoffen teelt en aflevert bij de fabriek tot wanneer verwerkte producten het warehouse verlaten op weg naar de klant.
 • Grip krijgen op het internationale proces van inkoop en verkoop in een markt die wordt gekenmerkt door sterk fluctuerende prijzen.
 • De verschillende locaties gebruikten diverse masterdataconcepten. Daardoor was er geen uniform inzicht en dat bemoeilijkte het maken van de juiste beslissingen op het juiste moment.
 • Het kunnen blijven voldoen aan steeds veranderende wet- en regelgeving op de verschillende internationale verkoop-, warehousing-, en productielocaties.
 • Transparantie in werkwijzen en traceerbaarheid van grondstoffen door de wereldwijde supply chain heen.

Welke oplossingen hebben we geïmplementeerd?

 • SAP S/4HANA & it.agriculture accelerator
 • SAP Analytics Cloud
 • SAP Transportation Management
 • Scanning solution

Wat gaat er nu beter voor Nedspice?

 • Alle locaties werken volgens dezelfde processen via één geïntegreerd systeem. Nedspice beschikt zo over een single source of truth, waarmee in realtime data kunnen worden geanalyseerd van alle internationale productie-, warehousing- en verkooplocaties.
 • Actueel inzicht in marktprijzen waardoor Nedspice op het juiste moment de juiste beslissingen kan nemen over verkoop en aankoop.
 • Volledige traceerbaarheid van grondstoffen en producten van boer tot distributie, wat het gemakkelijker maakt om aan wet- en regelgeving te voldoen.
 • Nedspice bespaart nu kosten en tijd door geautomatiseerde processen zoals realtime dataanalyse en scanoplossingen voor orderpicking. Dit verkleint ook de kans op handmatige fouten.

Transparantie en tijdswinst met een gestandaardiseerd systeem

Transparantie en direct inzicht in alle processen van alle productie-, verkoop- en warehouselocaties. Dat is wat Nedspice, een wereldwijd opererende en duurzame producent van kruiden, specerijen en gedroogde groenten, wilde. Samen met ons, NTT DATA Business Solutions, legde het bedrijf een stevige basis voor toekomstige groei met SAP S/4HANA en de it.agriculture accelerator. Daarmee maakten we een volledig traceerbare supply chain mogelijk.

Investeren in traceerbaarheid voor een duurzame keten
Omdat duurzaamheid de toekomst heeft en daarom centraal staat in de strategie van Nedspice, is traceerbaarheid van grondstoffen en producten een belangrijk speerpunt. Dat was dan ook één van de redenen voor het bedrijf om samen met ons een IT-systeem te implementeren dat traceability vanaf de lokale teler tot aan verkoop mogelijk maakt.

Holistisch en actueel inzicht in een wereldwijde markt
Betere controle op kwaliteit en productieprocessen; dat was niet de enige motivatie om over te stappen naar een nieuw systeem. Want, wanneer je bedrijf flink groeit in een relatief volatiele markt, dan heb je simpelweg een holistisch, betrouwbaar én actueel inzicht nodig om die groei op een winstgevende, maar ook op een duurzame manier voort te kunnen zetten. En om dat te bereiken had Nedspice een aantal eisen aan wat het nieuwe ERP-systeem moest kunnen. Wat er naast een 360-view op de volledige bedrijfsvoering nog meer op de wensenlijst van Nedspice stond? Het optimaliseren van recepturen. Maar ook het verbeteren en automatiseren van data-entry vanuit onder meer labs en warehouses. Ook kan Nedspice nu betere data-analyses doen en die bovendien in realtime uitvoeren.

Customer Reference
Nedspice, Rotterdam, Nederland

Transparantie en direct inzicht in alle processen van alle productie-, verkoop- en warehouselocaties. In deze case study lees je hoe we helpen de ambities van Nedspice te realiseren.

Lees het hele verhaal

Meer klantverhalen

About NTT DATA Business Solutions

25
Countries
30
Years of Experience
6000
Customers Worldwide