Industry: Consumer Products (food)
Category: SAP HANA

Een toonaangevend bedrijf op het gebied van vis- en schaaldierenverwerking

image
Waarom NTT DATA Business Solutions:
De conversie en migratie naar S/4HANA zijn dankzij itelligence* zeer succesvol, snel en probleemloos verlopen. We beschikken nu over een toekomstvast platform dat we verder kunnen uitbouwen op basis van onze behoefte.

- Een bij de conversie betrokken ervaren IT-expert en thought leader op het gebied van Food & Beverages

Medewerkers: 3900 (2019)

Omzet: 325 miljoen euro (2019)

Challenges and Benefits

Uitdagingen

 • Integratie na fusie
 • End of support op bestaand ERP-systeem
 • Bestaande business suite upgraden met minimale impact
 • Minimale verstoring van processen

Voordelen

 • Toekomstvaste SAP-omgeving als basis voor toekomstige innovatie
 • Beide fusiepartijen draaien op zelfde S/4HANA template
 • Stroomlijnen en optimaliseren processen door de hele organisatie
 • Conversie en migratie met minimale verstoring

Oplossingen

 • SAP S/4HANA business suite
 • NTT DATA Business Solutions it.food template
 • SAP Extended Warehouse Management (EWM)
 • SAP Fiori front-end
 • NTT DATA Business Solutions Conversion Factory
 
itelligence_SuccessStory_Visbedrijf_NL
 
Digitale transformatie van toonaangevend visbedrijf aan het IJsselmeer: een toekomstbestendig visbedrijf met SAP S/4HANA

De conversie en migratie naar S/4HANA geven het bedrijf een toekomstvast platform dat ze uit kunnen bouwen.

Lees het volledige verhaal 

Een toekomstbestendig visbedrijf met SAP S/4HANA

Twee gerenommeerde familiebedrijven op het gebied van vis- en schaaldierverwerking die besluiten samen te werken onder één vlag en een nieuwe naam. Dat vraagt óók om een enkel ERP-systeem om de dagelijkse business nóg gestroomlijnder te laten verlopen. Beide organisaties kennen een lange traditie in de verwerking van zalm en garnalen. Om sneller in te spelen op veranderingen in de markt en klanten beter te bedienen, bundelden ze hun krachten. Niet alleen organisatorisch, maar ook digitaal.

Een conversie met minimale impact

Het ECC-systeem van het ene bedrijf is door NTT DATA Business Solutions geconverteerd naar SAP S/4HANA. Daarnaast werd een deel van de historische data van de andere fusiepartner gemigreerd naar de nieuwe omgeving. Omdat de support op SAP ECC WM stopt, werd er direct een Extended Warehouse Management-oplossing (EWM) op S/4HANA gerealiseerd.

Een minimale impact op de dagelijkse operatie: om dat te bereiken startte NTT DATA Business Solutions met het converteren van de backend van het ECC-systeem naar S/4HANA met SAP GUI. “Bijna gelijktijdig implementeerden we een template voor S/4HANA dat beide bedrijven ondersteunt met een Fiori front-end. Er was dus niet alleen sprake van een upgrade, maar ook een optimalisatie”, legt de IT-manager uit.

Tijdens het proces is regelmatig getest of transacties na de conversie nog steeds naar wens waren. Daarvoor werd gebruik gemaakt van de NTT DATA Business Solutions Conversion Factory. Een slimme systeemconversie-oplossing voor het probleemloos upgraden van oudere SAP-systemen naar SAP S/4HANA.

Similar posts

Everlam

Everlam N.V. is gestart met de implementatie van SAP S/4HANA Enterprise Management (EM) met SFIN door SAP partner NTT DATA Business Solutions. Met de keuze voor het nieuwe SAP HANA platform en SAP S/4HANA EM is Everlam klaar voor de toekomst en kan het in de toekomst probleemloos doorgroeien.

Royal Herkel

Een gevalideerd systeem waar je van op aan kunt en dat voorziet in alle behoeften die bij een GMP-productieomgeving komen kijken. Dat kreeg Royal Herkel met de implementatie van SAP S/4HANA.

Vreugdenhil Dairy Foods

Efficiëntie, transparantie en een volledig geïntegreerd systeem. Dat is wat Vreugdenhil Dairy Foods wilde én van ons kreeg met de implementatie van SAP S/4HANA. Hier lees je hoe wij een gefaseerde go-live realiseerden in een fabriek die 24/7 operabel is en waar downtime een absolute no-go was.

About NTT DATA Business Solutions

25
Countries
30
Years of Experience
6000
Customers Worldwide
Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.