NTT DATA Business Solutions

Uitzonderlijke business transformatie Vreugdenhil bekroond met SAP Quality Award

Een kroon op onze geslaagde samenwerking met zuivelverwerker Vreugdenhil Dairy Foods: het door ons begeleidde implementatietraject naar SAP S/4HANA heeft de SAP Quality Award ‘The Best of Customer Success 2020’ gewonnen in de categorie Digital Core / Transformation! Voor beide partijen een fantastische erkenning van een ingrijpende, uitzonderlijke maar vooral succesvolle business transformatie.

Dankzij de switch van een verouderd ERP-systeem naar SAP S/4HANA plukt Vreugdenhil inmiddels de vruchten van een efficiënt, geïntegreerd en transparant systeem waarmee de kans op fouten minimaal is. Dat was ook een essentieel uitgangspunt voor deze producent en distributeur van voedingsrijke melkpoeders voor kindervoeding, melk in een glas, of de levensmiddelenindustrie (bijvoorbeeld koek, chocolade en ijs).

Nauwgezet logistiek systeem ‘van gras tot glas’

Zodoende werkt Vreugdenhil continu met een intensief, grootschalig en nauwgezet logistiek systeem. De belangrijkste grondstof voor de productie is verse melk die dagelijks wordt geleverd door ruim achthonderd Nederlandse melkveehouders. Deze melk wordt op drie productielocaties verwerkt en vindt z’n weg op de binnenlandse markt en naar zo’n 130 landen wereldwijd. Het hele proces ‘van gras tot glas’ vereiste daarom een belangrijke upgrade naar een bedrijfssysteem waarin alle zaken, van vervoer tot productie en alles daartussenin, soepel geïntegreerd worden.

Dat systeem vond Vreugdenhil in SAP S/4HANA. “Bovendien werkt een groot deel van de voedselindustrie met SAP, wat samenwerking vereenvoudigt. De keuze voor SAP S/4HANA was voor ons dan ook een logische zet”, aldus CEO Albert de Groot. De keuze was dus snel gemaakt, maar het implementatietraject bleek een stuk uitdagender, zoals uitgelegd in deze klantcase. Die complexiteit vroeg om een 24/7-mentaliteit met dag- en nachtdiensten waarvoor de expertise en inzet van SAP-partner itelligence uitkomst boden.

Gefaseerde livegang om ervaringen en feedback te verzamelen

itelligence en Vreugdenhil kozen voor een gefaseerde livegang en dat bleek een groot succes. “We hebben steeds een productiefaciliteit per keer live gezet, met tussenpozen van drie tot vier weken”, vertelt Marcel Pothof, Managing Director Food and Agro bij itelligence. “In die weken konden we ervaringen en feedback verzamelen en dit meenemen naar de volgende productiefaciliteit.”

SAP S/4HANA draait inmiddels naar tevredenheid. Volgens Michiel Duim, Supply Chain Director bij Vreugdenhil, is de transparantie van de bedrijfsvoering sterk verbeterd. “Met een druk op de knop krijgen we inzicht in actuele cijfers over alle disciplines en afdelingen heen. Voorheen kostte het genereren van rapportages veel meer tijd en bovendien waren die niet zo up-to-date als nu.”

 

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.