Een Efficiënte Indroogoplossing voor de Kaasbranche

Kaas lijkt een heel straightforward product. Jonge kaas wordt oude kaas door simpelweg te rijpen. Tijdens dat proces droogt de kaas in. Hoe ouder de kaas, hoe langer hij op de plank heeft gelegen. Dat lijkt behoorlijk eenvoudig. Niets is minder waar. Het productieproces en het logistieke proces van kaas en met name het vastleggen daarvan is een echte uitdaging. Om dat proces te stroomlijnen en te vertalen naar een ERP-systeem implementeerden we bij vermaarde kaasmaker Vergeer Holland een slimme rijpingsoplossing op basis van Catch Weight Management in SAP S/4HANA.

Hoe ouder, hoe duurder

Vergeer werkt met natuurkaas. Het bedrijf koopt de bekende ronde kazen in, laat deze rijpen en vervolgens gaat het gesneden en verpakt de deur uit naar retailers in heel Europa. Dat plakje jong of oud op je brood? Daar zit een complex rijpingsproces achter, dat zich lastig laat vertalen naar een ERP-systeem. Hoe ouder de kaas, hoe langer hij heeft gerijpt. Om oude kaas te ‘maken’, moet zo’n ronde kaas 40 tot 52 weken rijpen. Dat betekent dat hij op een plank moet indrogen, hij wordt regelmatig gedraaid en krijgt een speciaal bad. Tijdens dat indroogproces verliest de kaas kilo’s aan gewicht, maar gaat de financiële waardering omhoog. Hoe ouder, hoe duurder.

Stuks, kilo’s én leeftijd

Elke dag wordt de kaas een stukje lichter tijdens het indrogen. Dat heeft niet alleen invloed op de financiële waardering, maar ook op de logistiek en andere bedrijfsprocessen binnen Vergeer. Het aantal stuks kazen wat op de plank ligt, blijft tijdens het hele proces gelijk, maar leeftijd en gewicht verschillen elke dag. Vergeer werkte voorheen met de ‘stuks’ in het systeem, terwijl werken met stuks, gewicht en leeftijd efficiënter is. We kozen daarom voor catch weight management in SAP S/4HANA en oplossingen voor planning, logistiek, product lifecycle management, transportmanagement en rapportages. Door de hele keten wordt zo gewerkt met de variabelen stuks, kilo’s én leeftijd van de kaas.

Een beter grondstofrendement

Door de drie variabelen door de hele supply chain te gebruiken, bereikt Vergeer een beter grondstofrendement. Belangrijk, want dat rendement is de grootste component binnen de uiteindelijke kostprijs van het eindproduct. Doordat planners nu op elk moment actueel inzicht hebben in de status van de rijping van verschillende batches en in de productiecapaciteit, kunnen ze van een enkele dag tot twee jaar nauwkeurig vooruitplannen. Ze hebben zo zicht op de batches die op korte termijn naar productie aangevoerd moeten worden om te versnijden en te verpakken, maar ook op de grondstofpositie voor de langere termijn. Sterker nog, het grondstofrendement kan dankzij de nieuwe oplossing steeds meer vergroot worden. Er is beter inzicht in de kilo’s die aangevoerd worden, wat ze opbrengen en wat er eventueel verloren gaat bij het versnijden en verpakken. Daardoor heeft Vergeer meer controle over de productieprocessen.

Grip op kaas

Of het nu gaat om jonge kaas, of oude kaas die 52 weken moet rijpen: Vergeer heeft nu grip op het complexe spel van stuks, gewicht en leeftijd van kazen. Maar ook op grondstofpositie. Daarnaast kan de kaasmaker snel inspelen op de vraag vanuit de markt. SAP S/4HANA vormt een schaalbare basis om verder te kunnen professionaliseren. Een stevig fundament voor groei en procesoptimalisatie voor Vergeer dus!

Benieuwd hoe we het rijpingsproces van producten in jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen? Onze experts gaan jouw uitdaging graag aan!

Lees meer cases in dit verzamelblog 

 

NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions

Our experts are keen to stay up to date with new developments and always share their insights, knowledge and opinions from all around the world. They cover a wide range of IT and business-related topics, including SAP and industry expertise as well as management issues. Most of them have gained many years of experience in the area of SAP - always close to the customer. That’s why they know the requirements of the market, of our customers and their customers’ customers/ partners. Get inspired and contact us if you would like to talk to them directly.

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.