NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | October 5, 2022 | 4 min.

Bovenop je business met het SAP Business Technology Platform

Een platform waarmee je simpel applicaties integreert in je ERP om je unieke bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer te maken: dát is het SAP Business Technology Platform.

sap business technology platform integratie

Wat is het SAP Business Technology Platform? 

Een platform waarmee je eenvoudig extensies en applicaties integreert in je ERP om je unieke bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer te maken: dát is het SAP Business Technology Platform. Het helpt je om processen te automatiseren. Het laat je workflows versimpelen. En, je kunt op dit platform ook zelf aan de slag met het bouwen van apps en interfaces. Kortom: het laat je precies doen qua IT wat voor jouw organisatie nodig is, maar houdt tegelijkertijd je ERP clean, lean & mean. Tijd dus om de mogelijkheden van het SAP Business Technology Platform te onderzoeken.

Laten we bij het begin beginnen. Wat is het SAP Business Technology Platform (SAP BTP)? Je kunt SAP BTP het beste zien als een laag of een schil die om jouw systemen en applicaties heen ligt. Dat kan een ERP-omgeving als SAP S/4HANA zijn. Maar je kunt ook denken aan andere Line of Business-oplossingen (zoals Customer Experience of Spend Management) en SaaS-oplossingen van SAP.

Die digitale BTP-schil is een Zwitsers zakmes; een slimme gereedschapskist boordevol tools die je helpen om nóg meer te doen met je systemen. Zo’n beetje elke innovatie die je kunt bedenken, kun je met behulp van SAP BTP tot leven wekken. Tegelijkertijd, en dat is het mooie, kom je niet aan je ERP-systeem, de Digital Core van jouw organisatie. Deze houd je clean, lean en mean. Alle uitbreidingen, experimenten en innovaties gebeuren in de schil eromheen. Daardoor blijft de kern van jouw IT-landschap ‘schoon’ en dat is belangrijk. Want in die kern worden alle standaard bedrijfsprocessen afgewikkeld en data opgeslagen. Het is je system of records, het fundament onder jouw organisatie. Door de kern schoon te houden, blijft je systeem optimaal presteren en zorg je er tegelijkertijd voor dat je makkelijker inspeelt op veranderende omstandigheden en wensen van collega’s en je klanten. Gebruiksgemak en snelheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Dit doet het SAP BTP voor je:

  • Complexe integraties tot stand brengen tussen jouw systemen en zo’n beetje elke andere oplossing.
  • Jouw systeemlandschap uitbreiden met innovatieve apps en extensies.
  • De waarde van data ontsluiten op diverse manieren.

Meer over SAP BTP

Jouw systemen integreren

De Digital Core van je bedrijf voedt allerlei andere systemen. En andersom wordt jouw ERP-oplossing gevoed door allerlei aanpalende applicaties. In het verleden was de integratie van systemen en datastromen een complexe operatie. SAP Business Technology Platform maakt integratie een stuk eenvoudiger. Standaard heeft SAP BTP duizenden kant-en-klare integraties en connectoren aan boord. Daarmee is de hechte integratie van jouw hele systeemlandschap eenvoudig te regelen. En wil je een systeem integreren waarvoor geen standaard koppeling voorhanden is? Dan ontwikkel je zo’n integratie heel eenvoudig in SAP BTP. Innoveren is daardoor veel makkelijker geworden. En dat allemaal zónder de complexiteit van je landschap te vergroten.

Jouw systeemlandschap uitbreiden

Jouw ERP-systeem vormt jouw Digital Core; de kern van jouw organisatie. De apps en systemen die jouw organisatie écht innovatief en onderscheidend maken, zitten hier niet in. Deze Systems of Innovation halen data uit jouw ERP-systeem. Ze interacteren met de processen die daar plaatsvinden. Ze werken met data uit het systeem en voegen misschien ook data toe, maar ze maken er geen deel van uit.

Met SAP Business Technology Platform leg je een slimme digitale schil om ERP en jouw andere Line of Business- en SaaS-oplossingen. In en op die schil kun je vlot, makkelijk en betaalbaar allerlei extensies bouwen en integraties creëren waarmee je voor onderscheidend vermogen zorgt. Daarnaast kun je SAP BTP ook gebruiken om procesuitbreidingen op te zetten en aan te passen. Alle innovaties, uitbreidingen en complexe dataproccessen vinden plaats in SAP BTP. De Digital Core blijft daardoor schoon en onaangetast.

Maximale waarde uit data halen

Met SAP BTP zet je data om in analyses die voor échte toegevoegde waarde zorgen. BTP is de plek waar je allerlei datastromen uit SAP en andere bronnen samen kunt brengen. De business context van alle gegevens die je samenbrengt, blijft behouden; alle metadata gaat mee. Een getal in BTP is dus nooit alléén dat getal. BTP weet ook waar dat getal vandaan komt, wanneer het ontstaan is en welke weg het heeft afgelegd. Omdat de data waarmee je werkt zoveel rijker is, kun je zonder grote inspanning veel geavanceerdere inzichten, planningen, voorspellingen en scenario’s creëren. Al die zaken laat je vervolgens probleemloos terugkomen in andere SAP applicaties. Zo stimuleer je het nemen van beter onderbouwde beslissingen op het juiste moment. Iedereen in jouw organisatie plant met vertrouwen op basis van betrouwbare gegevens.

Kom naar de Data to Value Day op 1 november

Wil je meer weten over SAP Business Technology Platform? Breng dan een bezoek aan de Data to Value Day die SAP op 1 november 2022 organiseert. Tijdens deze inspirerende dag ontdek je hoe SAP BTP kan helpen om de waarde van data te vergroten. Deze editie staat volledig in het teken van ‘Putting Data in Context’. Het evenement vindt plaats bij SAP Nederland in ’s-Hertogenbosch en duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Als partner van SAP mogen wij een beperkt aantal klanten deel laten nemen aan de Data to Value Day. Wil je deze dag kosteloos bijwonen als gast van NTT DATA Business Solutions? Ga dan naar de registratiepagina en meld je aan voor de Data to Value Day. Op de registratiepagina vind je ook een uitgebreid programma.

MELD JE GRATIS AAN

Zet de volgende stap

Afhankelijk van jouw situatie en jouw ambitie zijn bepaalde mogelijkheden van SAP BTP in meer of mindere mate interessant voor jouw organisatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van BTP? Of heb je SAP BTP en wil je verkennen wat je nóg meer uit het systeem kunt halen? Dan ben je bij NTT DATA Business Solutions aan het juiste adres. Onze experts combineren kennis van jouw business en jouw processen met een diepgaand begrip van de vele mogelijkheden die SAP BTP te bieden heeft.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laurens Steffers

Teamlead Development & Integration

Meer interessante content

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.