NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | November 14, 2018

Verandering is het nieuwe normaal voor de groothandel

image

Dit is de nieuwe realiteit voor groothandels: wat je gisteren deed en waar je goed in was, is niet altijd voldoende om volgend jaar nog aan de top te staan. Steeds kleiner wordende marges, stijgende verwachtingen rondom leversnelheid en betrouwbaarheid en verminderde klantloyaliteit. De groothandel staat onder grote druk om te blijven verbeteren en optimaliseren. En dat terwijl de dagelijkse taken en verplichtingen gewoon doorgaan. Hoe ga je om met deze druk?

Upgrades als dagelijkse kost

Als je het mij vraagt is de sleutel tot succes het omarmen van verandering als een ‘way of life.’ Dit houdt in dat je continu bezig blijft met het ontwikkelen van vernieuwende businessmodellen, het verbeteren van interne processen, het aanboren van nieuwe markten, of het aanpassen van je producten en diensten. Daarbij is het hebben van een up-to-date ERP-platform cruciaal.

Waar bij een traditioneel ERP-pakket een upgrade vaak gevreesd wordt, is het bij een cloud-based ERP een ‘way of life’ – en bij SAP Business ByDesign helemaal. ByDesign lanceert elk kwartaal releases met nieuwe functionaliteiten die automatisch beschikbaar worden in je eigen omgeving. Hiermee hebben de releases nauwelijks impact op je bedrijfsorganisatie, terwijl de nieuwe functionaliteiten wel direct in gebruik genomen kunnen worden. Of juist later, als je er nu nog geen behoefte aan hebt.

De nieuwe functionaliteiten van SAP Busines Bydesign

Deze november is het weer tijd voor de derde ByDesign release in 2018 (1811). Met deze upgrade kunnen groothandels een grote optimalisatieslag slaan op het gebied van mobiliteit, efficiëntie en flexibiliteit.

Bespaar bijvoorbeeld tijd met het gebruik van de nieuwe mobiele applicatie waarmee je anytime, anywhere bedrijfsgegevens bij de hand hebt. Bekijk rapportages eenvoudig tijdens vergaderingen, check onderweg naar een klant nog even de actuele klantstatus en laat je medewerkers hun eigen onkostendeclaraties mobiel invoeren.

Een mooie toevoeging is ook de introductie van het Collectie Managementproces. Een te late betaling is voor elke organisatie een doorn in het oog. Wist je dat een groot deel hiervan te voorkomen is als je je proces hierop aanpast? Collectie management is gericht op de verandering van reactief aanmanen naar proactief klantcontact om de factuurbetalingen te versnellen.

Ik ben van mening dat geen enkele organisatie het zich kan permitteren om stil te staan na een implementatie. Gelukkig kan je met SAP Business ByDesign continu blijven meegroeien met de wensen van je klanten en de eisen van een snel veranderende markt. En omdat wij bij NTT DATA Business Solutions onze klanten goed kennen, benaderen wij ze bij elke release met een update over welke relevante onderwerpen beschikbaar zijn gekomen en hoe deze specifiek voor hun waarde kunnen toevoegen.

Wil je meer weten over SAP ByDesign en hoe NTT DATA Business Solutions je kan helpen bij de implementatie of optimalisatie? Ik vertel je er graag meer over. Contact mij gerust via [email protected] of vul onderstaand contactformulier in:

Select a Country
BeneluxEnglish