NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | September 1, 2023 | 4 min.

Waarom industrial manufacturing-organisaties met SAP S/4HANA Cloud, public edition de weg omhoog kunnen inslaan

Je hebt ongetwijfeld wel eens van SAP S/4HANA Cloud, public edition gehoord. Maar weet jij wat het is en waarom het organisaties in de industrial manufacturing helpt om de weg omhoog in te slaan? In dit blog zetten we de belangrijkste voordelen en de meerwaarde ervan voor jouw organisatie op een rij. 

image
Mechanical engineering working with a machine.

Het zijn niet de meest makkelijke tijden voor organisaties in de industrial manufacturing. Klanten verwachten steeds meer, supply chains staan onder druk en bevatten steeds meer potentiële problemen, goed personeel is schaars en de bedrijfsvoering moet groener en duurzamer. En dat terwijl we net een pandemie achter de rug hebben, iets waar menig organisatie nog steeds gevolgen van ondervindt. Ga er maar aan staan.  

Uitdagingen genoeg dus. Misschien zie je het als bergen die beklommen moeten worden. Maar een bergbeklimmer gaat de Mount Everest niet op zonder goed materiaal. Of zonder goede voorbereiding. Je moet klaar zijn voor hetgeen je verwacht, maar ook voor onvoorziene uitdagingen. 

Door de pandemie is duidelijk geworden dat organisaties snel moeten kunnen schakelen en flexibiliteit moeten inbouwen. Wie afhankelijk is van één leverancier, een specifiek materiaal of één productieland of grote klant, is kwetsbaar. Te kwetsbaar. Dat besef moet er nu zijn. 

De eerste stap op weg naar de top van de berg bestaat dus uit reflectie: kijk kritisch naar jezelf, je partners en maak een risicoanalyse. Maar daarmee ben je er nog niet. Want je hele organisatie moet toekomstbestendig zijn. Inzicht is alles, kennis is key. Verdere digitalisering is onvermijdelijk. Maar hoe verkrijg je snel en relatief eenvoudig de juiste tools? Een uitermate geschikte oplossing hiervoor is SAP S/4HANA Cloud, public edition. 

Zes belangrijke voordelen van SAP S/4HANA Cloud, public edition voor organisaties in de industrial manufacturing: 

Met SAP S/4HANA Cloud, public edition beschikken producenten over een complete modulaire cloud ERP, dat wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en analytics. We noemen zes belangrijke voordelen van SAP S/4HANA Cloud, public edition. 

  • Geïntegreerd end-to-end proces 

SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt een geïntegreerd end-to-end proces dat alle aspecten van de bedrijfsvoering bestrijkt, van inkoop en productie tot verkoop en service. Dit stelt bedrijven in staat om hun operationele processen te stroomlijnen en te optimaliseren, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de doorlooptijden worden verkort. Bovendien zorgt de geïntegreerde aanpak voor een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen en voor een beter inzicht in de bedrijfsprestaties.  

  • Verbeterd voorraadbeheer

Voorraadbeheer is essentieel. Met SAP S/4HANA Cloud, public edition kunnen bedrijven hun voorraadniveaus beter beheren door gebruik te maken van geavanceerde functionaliteiten zoals realtime voorraadmonitoring, automatische herbevoorrading en prognoses op basis van historische gegevens en vraaganalyses. Dit helpt om voorraadtekorten te verminderen, overbodige voorraad te minimaliseren en operationele efficiëntie te verbeteren.  

  • Optimale wendbaarheid 

Productiebedrijven kennen drukke en minder drukke tijden. Om daar proactief op in te kunnen spelen, wil je qua digitale capaciteit meebewegen. Dankzij SAP S/4HANA Cloud, public edition ben je maximaal schaalbaar. Je schaalt rekenkracht en opslagruimte gemakkelijk op en af en voegt nieuwe technologieën eenvoudig toe, zonder dat dit leidt tot grote investeringen in hardware en software. 

  • Meer grip op kosten

Voor een traditionele IT-infrastructuur moet je behoorlijk wat investeren. Denk aan hardware, software, installatie en onderhoud. Vooral als jouw organisatie groeiende is – en je die IT-infrastructuur continu moet uitbreiden – kunnen die kosten al gauw oplopen. Met een cloudoplossing als SAP S/4HANA Cloud, public edition bespaar je op kosten voor hardware en onderhoud. Bovendien heb je meer grip op welke oplossingen en tools je aan- en uitzet.    

  • Makkelijker duurzaam werken

Duurzaamheid speelt een enorm belangrijke rol in een toekomstbestendig productiebedrijf. SAP S/4HANA Cloud, public edition maakt het makkelijker om onder andere product footprints te reduceren, duurzamere verpakkingen te introduceren, transparant te zijn over milieudoelstellingen en strategisch te kiezen voor leveranciers die bijdragen aan die doelstellingen. 

  • Profiteer van beheer en onderhoud

SAP S/4HANA Cloud, public edition is een Software as a Service (SaaS)-oplossing en wordt dus volledig beheerd en onderhouden door SAP. Bovendien is het gebaseerd op het SAP S/4HANA-platform. Dat wil zeggen dat je automatisch profiteert van de nieuwste technologieën en innovaties van SAP. Denk aan slimme innovaties als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), robotic process automation (RPA) en analytics.  

Lees meer

Meer weten over SAP S/4HANA Cloud, public edition? 

Voor productiebedrijven die flexibiliteit willen inbouwen om in te kunnen spelen op veranderingen is SAP S/4HANA Cloud, public edition de ideale oplossing. Wil je meer weten over SAP S/4HANA Cloud, public edition? Neem contact met ons op via dit formulier.

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.