NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | August 31, 2023 | 3 min.

Met één systeem voor alle locaties heeft RIHO direct inzicht in de supply chain

Direct inzicht in cijfers, in productdata en in de supply chain. En, een uniforme manier van werken voor alle locaties. Dat is wat RIHO International wilde. Check, check, en dubbelcheck: want dit is ook precies wat we samen met RIHO implementeerden. Alle zes internationale vestigingen gingen tijdens de go-live tegelijk over naar het nieuwe systeem. Hier lees je het hele verhaal.

image
image

Wanneer je klant in de eerste weken al direct voordelen van je software-oplossing ziet in de dagelijkse operatie, dan weet je dat je samen voor het juiste systeem hebt gekozen! Dat geldt zeker voor RIHO International, waar in mei 2022 de public cloud-editie van SAP S/4HANA live ging. Het voormalige systeem van deze ontwerper en producent van hoogwaardige badkamers, sanitair en badkamermeubels liep tegen de grenzen van zijn kunnen aan. De voorwaarden voor de nieuwe software? Direct inzicht in cijfers, in productdata en in supply chain-processen van de dagelijkse operatie. En, een uniforme manier van werken voor alle locaties en eenduidige rapportage die in realtime op te vragen is.

We zien na een paar maanden al dat processen sneller en efficiënter verlopen.

Een soepele go-live voor alle entiteiten

“We hebben nu realtime inzicht in zaken waar we eerst blind voor waren”, vertelt group CEO Guy Claesen over de voordelen van het SAP S/4HANA-systeem dat in mei 2022 live ging. En dat was precies wat RIHO wilde: meer inzicht en één beeld van alle entiteiten. Alle zes vestigingen gingen tijdens de go-live tegelijk over naar het nieuwe systeem. En dat ging ‘over het algemeen vrij vlotjes’, zegt Claesen.

Processen verlopen nu al efficiënter

Controle en inzicht: van finance tot productie en van voorraadbeheer tot logistiek. Dat kreeg RIHO. De verschillende vestigingen van de groep werkten voorheen met een eigen softwaresysteem en eigen masterdata. Wilde je weten of de productieplanning op schema lag of hoe stocklevels van warehouses zich tot elkaar verhielden, dan moest je eerst de data vanuit verschillende punten verzamelen, consolideren en handmatig analyseren.

Claesen: “En daar zaten regelmatig foutmarges op. Daarom wilden we toe naar één systeem voor alle entiteiten. Nu kijken we naar uniforme data en wordt er op alle locaties op dezelfde manier gewerkt. En we zien nu al dat processen sneller en efficiënter verlopen.”

De mogelijkheid om proactief in te grijpen

In 10 seconden op je scherm de actuele status van je productieplanning toveren? Dat kan nu. “En daarmee besparen we waardevolle tijd en verminderen we ook de foutenlast. We kunnen nu bijvoorbeeld productieplanningen veel beter opvolgen. Komt er een kink in de kabel of verwachten we er eentje? Dan kunnen we nu proactief ingrijpen”, aldus Claesen.

Bardo Govaarts, manager R&D bij RIHO vult Claesen aan: “Met één druk op de knop kunnen we direct zien wat we die dag of week hebben verkocht. We weten wanneer we moeten produceren en wanneer we moeten stoppen met produceren. We hebben nu veel beter grip op productie, voorraad en levertijden, waardoor we onze klanten nóg beter kunnen bedienen.”

Eén plek voor alle data

Naast het snelle inzicht in de totale operatie brengt het nieuwe systeem ook een eenduidige vorm van datamanagement met zich mee. En daar wordt Govaarts ook heel blij van: “Alle productdata, pricing en productnamen (ook in verschillende talen), en meer, worden nu op één plek bijgehouden. Dus iedereen werkt met dezelfde set data. Wanneer je een nieuw product invoert in het systeem maak je het direct beschikbaar voor alle locaties. Ook dat scheelt behoorlijk wat tijd en reduceert de kans op fouten.”

Direct inzicht en kostenbesparing? Dan kies je cloud

Over de keuze voor een implementatie van een SaaS-oplossing als SAP S/4HANA zegt Claesen: “We zijn geen klein bedrijf, maar ook geen mastodont. Kies je voor een on-premise ERP, dan wordt je IT-afdeling al snel heel groot. Omdat we én een uniform realtime inzicht in alle locaties wilden én kosten wilden besparen op IT en onderhoud, viel onze keuze al snel op een cloudoplossing.”

RIHO is tevreden met wat er staat en zet op dit moment de puntjes op i om alles uit de oplossing te halen voor het bedrijf. Samen met ons uiteraard, wat ook met die samenwerking is de organisatie tevreden.

Claesen: “Hoewel er altijd verbeterpunten zijn, verliep de uiteindelijke go-live vrij vlotjes. We hebben zonder hordes onze processen voor productie, logistiek, sales en finance live gezet. Wat mij betreft mag de relatie tussen RIHO en NTT DATA Business Solutions nog jaren duren.”

We hebben nu veel beter grip op productie, voorraad en levertijden, waardoor we onze klanten nóg beter kunnen bedienen.
image
Customer Reference
Hoe RIHO realtime inzicht heeft in de totale internationale operatie

Waar liep RIHO voor deze implementatie tegenaan in de dagelijkse operatie? Wat gaat er nu beter? Hoe verliep onze samenwerking? Dat kom je allemaal te weten in deze uitgebreide casestudy:

Lees de case study

Meer weten over deze implementatie?

Ben je benieuwd hoe we de processen in jouw organisatie slimmer en sneller maken? Gertjan Biemans gaat graag met je om tafel!

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.