NTT DATA Business Solutions

Op topsnelheid naar kantoor met de nieuwe Tesla Model 3

Een auto rijden uit het hogere segment, maar niet de hoofdprijs betalen. Tesla maakt het mogelijk met de nieuwe Model 3. Dat komt door de prijs van zo om en nabij de 31.000 euro. Voor het geld krijgt u een net zo geavanceerde wagen als de al bestaande sedan-versie, maar dan zo’n twintig procent kleiner. Een stapje terug doet u allesbehalve, want ook met de Model 3 bent u in no-time op kantoor. Van 0 tot 100 kilometer per uur doortrekken? Dat doet u in minder dan zes seconden.

350 kilometer met volle accu

De lof die Tesla krijgt toegezwaaid met de Model 3, is dan ook geen verrassing te noemen. Dat geldt overigens wel voor de actieradius van minimaal 350 kilometer. Daarmee heeft het nieuwe speeltje van Tesla een veel groter bereik dan de concurrerende auto’s uit de lagere prijsklasse. Volgens kenners erg uniek, want doorgaans staat u na 200 kilometer alweer bij de eerstvolgende laadpaal.

Maximaal twee auto’s

Snel gaat het ook met de bestellingen die binnenstromen voor de Model 3. Al binnen een dag had Tesla 115.000 orders te pakken. En daar bleef het niet bij. Een week later stond de teller op 325.000. De run op de Model 3 deed Tesla een paar weken geleden zelfs besluiten om alle bestellingen met meer dan twee wagens te annuleren. Dit tot grote spijt van CEO Elon Musk die het nieuws uit de doeken deed via Twitter.

Middensegment profiteert

Met de Model 3 is Tesla er tevens in geslaagd om een geheel nieuwe doelgroep aan zich te binden. Na de elite, ziet ook het middensegment kans om een hypermoderne elektrische auto te rijden. En zeg nu eerlijk… Wat is nu mooier dan je technologische hoogstandjes delen met zoveel mogelijk mensen?

Niet alleen de techneuten van Tesla, maar ook de ontwerpers van SAP zijn hier groot voorstander van. Een product als Business ByDesign is daar een mooi voorbeeld van. De software is net zoals de Model 3 snel, gestroomlijnd en erg toegankelijk. Snel omdat u vliegensvlug een rapport kunt raadplegen, gestroomlijnd omdat alle bedrijfsprocessen inzichtelijk zijn en toegankelijk omdat de software ook voor middelgrote bedrijven heel betaalbaar is.

Helaas zult u nog even moeten wachten op de Model 3. De nieuwe trots van Tesla komt namelijk pas in 2018 op de Europese markt. Tot die tijd moet u het nog een poosje stellen met uw benzinevoertuig uit 2008. Van 0 tot 100 kilometer per uur in zes seconden naar kantoor. Het is mogelijk, maar dan moet de wind wel een beetje meezitten.

Meer weten?

Hoe waait de wind in uw bedrijf? Benieuwd hoe SAP Business ByDesign u kan helpen bij het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.