NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | January 9, 2015

Making the Cloud Shift with Business ByDesign!

image

Cloud: een buzzword dat al enkele jaren als toekomstbeeld wordt gepredikt. Echter verreweg de meeste bedrijven vertrouwen nog op installatie van een ERP systeem op eigen of gehuurde hardware, de zogenaamde ‘On-Premise’ oplossing. De vraag is dan ook waarom Cloud ERP oplossingen tot op heden zo beperkt omarmd zijn in de Benelux.

In deze blog zullen we ingaan op de rol die de SAP consultancy partijen, de zogenaamde ‘System Integrators’ hierin hebben gespeeld. Om dit te begrijpen, nu eerst naar het verleden:

Waarom promootten we in het verleden altijd On-Premise oplossingen? Het probleem zat met name in de technische beperkingen.

  • Beperkte netwerk capaciteiten
  • Beperkte processor capaciteiten
  • Beperkte mainframe capaciteiten
  • Wantrouwen over data veiligheid*

Deze technische beperkingen zijn nu in 2015 al lang van de baan. Sterker nog, de techniek heeft ons verwachtingspatroon wat betreft Business 2.0 radicaal doen omslaan. Het particuliere gebruik van apps op smartphones en online oplossingen zoals Google Docs, slaan over op de business eisen en wensen. Eindgebruikers verwachten ook met een ERP systeem intuïtief en mobiel te kunnen werken en snel te kunnen koppelen met andere applicaties. Dit kan met de nodige moeite ook met standaard ECC, maar dan is het wel verder bouwen op een fundament dat in de jaren 80 en 90 werd neergelegd.

Visionairs van SAP doorzagen deze trend reeds in 2003. De kracht van SAP, proces en integratie ervaring, werd gebundeld en in 2007 werd Business ByDesign (ByD) geïntroduceerd. In de tussentijd is het Cloud ByD zaadje uitgegroeid tot een robuuste eik, draaiend op in-memory database technologie (HANA) en verbonden met andere applicaties via meer dan 180 webservices. Business Intelligence en gebruik van mobiele apps zijn onderdeel van ByD. Ook de integratie met Microsoft is out-of-the-box en er bestaat de mogelijkheid tot het maken van mash-ups met bijvoorbeeld Google Maps*.

Terugkomend op onze vraag, waarom zijn Cloud ERP oplossingen beperkt omarmd in de Benelux? Welnu, SAP is natuurlijk een bewezen product en daarbij voelen klanten zich veilig en ze hebben daarin al veel geïnvesteerd. Maar de ‘leap of faith’ naar de toekomst moet natuurlijk gevoed worden door System Integrators en vraagt om een significante investering. En daar wringt de schoen bij veel consultancy bedrijven. Enerzijds zullen consultants moeten worden getraind en opgeleid om Cloud consultants te worden. Anderzijds hangt er ook een ander verdienmodel aan vast: diensten als hosting en upgrades kunnen niet meer geleverd worden en ook het integreren van het ERP systeem met andere applicaties, van oudsher het stokpaardje van veel System Integrators, zal beperkt zijn. Bovendien is de implementatietijd vele malen korter bij Cloud oplossingen. Kortom, dit is vele malen minder interessant voor een System Integrator, maar vele malen interessanter voor u als klant.

NTT DATA Business Solutions omarmde SAP Business ByDesign oplossingen reeds in 2009 en met succes. NTT DATA Business Solutions nam deze stap om aan een groeiende vraag van klanten naar Cloud oplossingen te voldoen. Bovendien voorzagen we dat Cloud op korte termijn de ERP markt zou gaan domineren. Zo implementeerde NTT DATA Business Solutions Business ByDesign al bij meer dan 80 bedrijven, veelal in segmenten zoals handel, productie, engineering en services. Heel wat bedrijven werken nu hybride met hun bestaande On-Premise SAP systeem op het hoofdkantoor, geïntegreerd met Business ByDesign voor hun satelliet vestigingen. Maar ook heel wat bedrijven adopteerden Business ByDesign als hun core ERP systeem.

Ben jij zover om de sprong te maken? Lees dan onze whitepaper over Business ByDesign of andere SAP cloud oplossingen.

 

* Lees hierover meer in een van onze volgende blogs

 

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.