NTT DATA Business Solutions
NTT DATA Business Solutions | June 17, 2015

Business ByDesign; Beste match voor subsidiaries of dochterondernemingen

image

Als consultant vloog ik de wereld rond voor grote multinationals. Vaak vanuit een SAP roll-out programma. Ik vond het altijd leuk en spannend om dit soort avonturen aan te gaan. Vaak nam een roll-out programma jaren in beslag. Wanneer we in fase 3 of 4 waren aanbeland, zat ik als consultant vaak inmiddels al weer op een andere klus of was ik betrokken in een ander strategisch project. In fase 3 of 4 worden meestal de kleine of nieuwe locaties, zoals verkoopkantoren, geïmplementeerd.

De implementatie voor fase 3 of 4 vestigingen is strategisch belangrijk maar er zit altijd een grote “maar” aan. Met name omdat het als duur gezien wordt om een volledig “implementatie team; projectleiders, consultants, change manager; trainers” in te vliegen om de vestiging op SAP ECC te zetten. De dochteronderneming zit ook helemaal niet te wachten op deze batterij mensen. Daar ontbreekt de tijd en manuren voor een project met een doorlooptijd van 4 tot 6 maanden.

Vaak is de oplossing ook een overkill voor wat er werkelijk nodig is. Dochterondernemingen of sales kantoren vereisen vaak slechts een paar functies; CRM, marketing, services, lichte productie, sales en logistieke toepassingen. EN het moet gemakkelijk te bedienen zijn.
Dan stellen de subsiaries de vraag hoe om te gaan met hun keyusers? De keyusers, vaak in landen in Azie of Zuid Amerika, die in SAP worden getraind, staan een maand na oplevering vaak voor hun baas, vragend voor loonsopslag omdat ze unieke SAP kennis hebben of willen naar een andere partij gaan juist omdat ze nu SAP kennis hebben.

Business ByDesign Subsidiaries
Waarom betalen voor een implementatie, opleiding van de gebruikers en het onderhoud van een oplossing waarvan de functies niet volledig worden benut?

 

In dergelijke situaties, hebben ‘twee-tier’ strategieën zich bewezen. Het centrale kantoor blijft zijn uitgebreide on-premise oplossing gebruiken. Terwijl de dochterondernemingen en filialen de Cloud Business ByDesign optie omarmen. Snel te implementeren en makkelijk in gebruik! Een totaal oplossing voor jouw business.

Als bedrijven hun IT landschap over meerdere locaties willen standaardiseren, dan kunnen ze het beste kiezen voor 1 software leverancier. De architectuur van SAP ERP (on-premise) en SAP Business ByDesign (on-demand) zijn identiek, tot op het niveau van uitwisseling van informatie via webservices. De cloud oplossing kan snel geactiveerd worden en naadloos verbonden worden met het centrale SAP ERP systeem. Conversies en interface programmering worden grotendeels geëlimineerd.

Wij hebben met NTT DATA Business Solutions dé ervaring met hybride scenario’s (On Premise ∞ Cloud). We brengen je graag in contact met één van onze referenties, die het best past bij jouw industrie en wensen.

 

In onze whitepaper lees je meer over de integratie scenario’s en welke type vestigingen het meest genieten van deze architectuur. Is jouw organisatie klaar om de stap te maken of heb je verdere vragen omtrent Business By Design of andere SAP cloud oplossingen?

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.