NTT DATA Business Solutions
Laurens Steffers | April 30, 2018

Beheer van de cloud, deel 2: overwin de complexiteit van de cloud

image

Multicloud- en hybridecloudstrategieën zijn in opkomst – en daar zijn veel goede redenen voor. In een recente blogpost bespraken we waarom bedrijven steeds meer onderdelen van hun bedrijf naar de cloud verplaatsen. Maar als er meerdere cloudaanbieders en -diensten bij betrokken zijn, kan de complexiteit snel toenemen. Het antwoord ligt in een managed cloud aanpak met één vertrouwde cloudpartner.

Cloud chaos?

Cloudapplicaties moeten voor bedrijven het leven eenvoudiger maken. Leveranciers moeten ervoor zorgen dat de oplossing werkt en regelmatig software-updates leveren. De meesten doen echter niet meer dan dat. Er zijn nog vele complexe taken uit te voeren, waaronder gebruikersondersteuning, applicatieoptimalisatie en integratie.

Om dit op te lossen, zijn er verschillende paden die een bedrijf kan kiezen. Misschien wel de meest voor de hand liggende is om extra IT-deskundigen in te schakelen om de taken uit te voeren en ervoor te zorgen dat cloudapplicaties soepel werken. Het inhuren en opleiden van extra IT-personeel kan echter leiden tot torenhoge kosten, en het is vaak moeilijk om de benodigde vaardigheden en expertise te vinden en te behouden.

Een andere optie is om verschillende aanbieders te kiezen voor verschillende taken. U kunt bijvoorbeeld één aanbieder hebben die uw basiscloudinfrastructuur beheert, terwijl een andere aanbieder zorgdraagt voor uw SaaS-applicaties. Hoewel een dergelijke regeling op het eerste gezicht gunstig lijkt, kan het moeilijk en duur zijn om diensten van meerdere aanbieders te beheren. Uw servicestructuur wordt gefragmenteerd en inefficiënt. En als zich een probleem voordoet, is het misschien niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het oplossen ervan. Nog belangrijker: geen van deze individuele partners zal u ondersteunen bij het creëren van het totaalplaatje, oftewel het concept van uw cloudoplossing.

Minder is meer – hoe het hebben van een enkele leverancier helpt

Vaak is de beste aanpak voor een bedrijf om te vertrouwen op één ervaren leverancier voor cloud- en applicatiebeheerdiensten. Hiermee wordt het probleem aangepakt dat een schat aan expertise moet worden opgebouwd op tal van complexe IT-gebieden en het helpt de complexiteit van multicloud en hybridecloudlandschappen aanzienlijk te verminderen. Met één leverancier kunt u zich wenden tot een IT-partner die uw applicatielandschap echt begrijpt en u indien nodig 24/7 ondersteunt.

Als u kiest voor een cloudpartner die u een consistent en uitgebreid dienstenportfolio biedt, krijgt u bovendien end-to-end ondersteuning: vanaf consulting en vervolgens helemaal doorlopend tot optimalisatie en verbetering. Deze holistische aanpak versterkt uw cloudstrategie aanzienlijk, zodat er geen hiaten zijn in de geleverde diensten en geen onduidelijke ondersteuningsprocessen. De leverancier is uiteindelijk beter in staat om u persoonlijk advies te geven gedurende de gehele levenscyclus van de applicatie.

Wij beheren uw cloud

Met NTT DATA Business Solutions als uw provider van managed cloudservices benut u het volledige potentieel van de cloud. Wij bieden u volledige flexibiliteit, zodat u kunt kiezen welke taken u zelf wilt beheren en alleen betaalt voor de diensten die u echt nodig heeft. Wij hebben de expertise om u bij elke stap in het traject te helpen, indien nodig gedurende de gehele levenscyclus van uw applicatie. Ons assortiment van beheerde clouddiensten omvat:

  • Strategisch advies en routekaart naar de cloud
  • Ondersteuning bij implementatie en overgang
  • Applicatie- en data-integratie
  • Applicatie- en gebruikersondersteuning
  • Procesbewaking en applicatieonderhoud
  • Optimalisatie en verbetering
  • Servicedeliverymanagement

Laat ons zorgen voor uw cloudlandschap, zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten en waardeverhogende initiatieven kunt ontplooien. Met managed cloudservices van NTT DATA Business Solutions kunt u vertrouwen op een langetermijnpartner die u in staat stelt een succesvolle digitale transformatie te realiseren.

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.